Joël Zwarts tekent bij SSV Jahn Regensburg

Joël Zwarts vertrekt met onmiddellijke ingang bij Excelsior Rotterdam. De 22-jarige aanvaller tekent een contract voor drie seizoenen bij het Duitse SSV Jahn Regensburg, dat uitkomt in de tweede Bundesliga. Zwarts stond sinds 2019 onder contract bij Excelsior Rotterdam en voetbalde daarvoor ook al drie seizoenen in onze jeugdopleiding.

,,Wij gunnen Joël deze stap van harte, al vinden wij het uiteraard jammer dat hij vertrekt’’, reageert technisch directeur Nick Kersten op het vertrek van de aanvaller. ,,Wij zijn een club waar jonge, talentvolle spelers de kans krijgen om stappen te zetten. Joël heeft zich enorm ontwikkeld in beide perioden dat hij voor ons heeft gespeeld. Eerst in de jeugd en de afgelopen twee seizoenen in het eerste elftal. Hij had eerder aangegeven dat hij graag de volgende stap wilde zetten in zijn carrière en die kans deed zich nu voor. Het is mooi om te zien dat Excelsior Rotterdam een springplank kan zijn naar een aansprekende competitie zoals de tweede Bundesliga. Wij wensen Joël veel succes in Duitsland.’’

Belangrijke rol

,,Excelsior heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling’’, zegt Joël Zwarts zelf. ,,In totaal heb ik vijf jaar bij de club gespeeld. Eerst in de jeugd, waar ik al snel werd doorgeschoven. Dat is top geweest voor mij. Het was een leuke periode, met goede teams en leuke trainers. Daarna ging ik naar Feyenoord, waar ik wel bij het eerste zat, maar niet debuteerde. Via een verhuurperiode bij FC Dordrecht, waar ik ondanks blessures in een paar maanden tijd zes keer scoorde, maakte ik transfervrij de overstap voor een tweede periode bij Excelsior.’’

Mooie transfer

,,In mijn eerste jaar heb ik veel geleerd van Ricardo Moniz, die veel met mij sprak. Afgelopen seizoen had ik helaas veel last van blessures, waardoor ik meer wedstrijden miste dan mij lief was. Het waren helaas niet de beste seizoenen van de club en van de spelers, maar ik heb toch deze mooie transfer verdiend. Excelsior heeft dus een belangrijke rol in mijn carrière tot nu toe gespeeld. En nu begint voor mij een nieuwe periode in een prachtige competitie, met tegenstanders als HSV, Werder Bremen, Schalke, Fortuna Düsseldorf, St. Pauli. Ik kan mijn borst dus natmaken, maar heb er vooral heel veel zin in.’’

Snelle ontwikkeling

Joël Zwarts kwam in 2014 naar Excelsior Rotterdam, waar hij begon in de B2. Twee en een halfjaar later trainde hij voor het eerst mee met de selectie, toen nog onder leiding van Mitchell van der Gaag. Tot een debuut kwam het nog niet, want in de zomer van 2017 vertrok hij naar Feyenoord, waarmee hij onder meer uitkwam in de Youth League. In 2019 keerde hij terug in Kralingen, waar hij zijn handtekening zette onder een contract voor drie seizoenen. Na twee jaar, waarin hij 66 wedstrijden speelde voor de Kralingers en 20 goals maakte, vertrekt de aanvaller nu dus naar SSV Jahn Regensburg.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl