Jong Sparta Rotterdam in Maassluis langs Scheveningen

Jong Sparta had het in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen lastig, waarin de Kasteelheren alleen van Spakenburg wisten te winnen. De laatste weken gaat het echter beter met de ploeg van trainer Geert Arend Roorda, wat resulteerde in een ruime zege op OFC (6-0) en een knappe 3-1 overwinning op De Treffers. Jong Sparta had echter niet lang de tijd om te genieten van die zege, want vanavond kwam het alweer in actie tegen Scheveningen. Ten opzichte van afgelopen zaterdag waren er dit keer wel basisplaatsen voor Gaultier Overman en Farouq Limouri. Dat ging ten kostte van Dylan van Wageningen en Constantijn Schop.

Het was lang wachten op de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Scheveningen liet Jong Sparta aan de bal, wat op haar beurt moeite had om een gaatje te vinden in de defensie van het goed georganiseerde Scheveningen. Overman probeerde het daarom ook maar van grote afstand, maar zag dat zijn poging naast ging. Even later kwam David Garden een teenlengte te kort om een voorzet van Jay den Haan binnen te glijden en schoot Mohammed Tahiri uit kansrijke positie over.

Na een dik halfuur kreeg Jong Sparta de beste kans van de eerste helft op de openingsteffer. Een voorzet van Den Haan kwam bij Overman, die snoeihard uithaalde. Een fraaie redding van doelman Sven van der Maaten voorkwam de 1-0. Scheveningen was tot dan toe nauwelijks voor het doel van Ishan Kort gekomen, maar op slag van rust kwam de ploeg van trainer John Blok wel bijna op voorsprong. Mike de Niet zag dat zijn poging via de onderkant van de lat niet over de lijn ging, waardoor beide ploegen met een 0-0 tussenstand de kleedkamers opzochten.

Ook na de rust had Jong Sparta veelal de bal, maar was het Scheveningen dat voor het doel verscheen. Zo testte Maarten Rieder Ishan Kort, die met niet al te veel moeite zijn schot kon keren. Even later gaf blikvanger Lex Immers een goede steekbal op De Niet, die voorlangs schoot. Vlak daarna was het Jaimy Brute die vanaf de rand van het strafschopgebied over het doel van Kort vuurde.

Na een uur voetballen was het echter toch weer Jong Sparta dat het vaakst voor het doel te vinden was en kreeg de ploeg van trainer Geert Arend Roorda kansen. Augustin Drakpe haalde na een afgeslagen corner uit, maar zag Van der Maaten zijn inzet onschadelijk maken. Vier minuten later kreeg de doelman een moeilijkere poging op zich af. Op aangeven van Mehmet Yuksel leek Garden de bal van dichtbij binnen te tikken, maar met zijn been voorkwam Van der Maaten de 1-0.

Het laatste kwartier begon met een gevaarlijke vrije trap voor Scheveningen. De inzet van Jari de Jong ging rakelings over het doel van Kort. Vlak daarna was het Tahiri die het op aangeven van Garden probeerde, maar ook zijn poging eindigde niet tussen de palen. Voor Jong Sparta begon de tijd steeds meer te dringen, maar dik tien minuten voor tijd viel de bevrijdende 1-0. Invaller Jerrel Hak legde de bal terug op Achraf Madi die binnen schoot!

Tahiri kreeg daarna de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar de topscorer van de Jack’s League vond Van der Maaten op zijn weg. Daardoor bleef het spannend en ging Scheveningen in de slotfase opportunistischer spelen. Veel verder dan een kopbal van De Niet, die naast ging, kwam Scheveningen echter niet.

Jong Sparta hield eenvoudig stand en won met 1-0 van Scheveningen. Daarmee klimmen de rood-witten naar zevende plaats. Zaterdag gaat Jong Sparta op bezoek bij IJsselmeervogels.

Opstelling Jong Sparta:
Ishan Kort, Jay den Haan (64. Dylan van Wageningen), Farouq Limouri, Augustin Drakpe, Gaultiér Overman, Jason Meerstadt, Mehmet Yuksel (83. Mike Frimpong), Delano Vianello (64. Jerrel Hak), David Garden (83. Constantijn Schop), Achraf Madi, Mohammed Tahiri (90+2. Lorenzo van Kleef)

Door: Sparta Rotterdam
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl