Jong Sparta Rotterdam is vanmiddag op haar 135-jarige jubileum onderuit gegaan tegen IJsselmeervogels. Halverwge keken de rood-witten al tegen een 0-3 achterstand aan. Na de rust kwam Jong Sparta via Dylan van Wageningen nog wel terug tot 1-3 wat ook de eindstand was.

Na de winterstop draait Jong Sparta een stuk beter dan voor de jaarwisseling. De ploeg van trainer Geert Arend Roorda staat inmiddels elfde in de Jack’s League met de zevende plaats binnen handbereik. Vanmiddag kwam IJsselmeervogels naar Maassluis toe. In deze wedstrijd begon Roorda met dezelfde elf namen als vorige week in Groesbeek. Mohammed Tahiri en Patrick Brouwer waren er opnieuw bij en hadden een basisplaats. Delano Vianello was opnieuw centraal achterin te vinden, om de geblesseerde Augustin Drakpe te vervangen.

Jong Sparta begon zwak aan de wedstrijd en kwam na vijf minuten goed weg. Een voorzet van Daniël van Son kwam op het hoofd van Youssef Blel, die over kopte. Vijf minuten later was het wel raak voor IJsselmeervogels. Oud-Spartaan Bradley Martis zag zijn voorzet door Mike van de Laar omgezet worden in een doelpunt. Eén minuut later had Jong Sparta al een antwoord kunnen geven via Mohammed Tahiri. De aanvaller had de gelijkmaker op zijn schoen, maar vond doelman Jaimy Schaap op zijn weg.

Toch lukte het de Kasteelheren niet om de controle in de wedstrijd over te nemen. Van Son was uit een voorzet bijna doeltreffend, waarna het na een kwartier spelen helemaal een wonder was dat het geen 0-2 werd. Eerst redde Schoonderwaldt op een poging van Van de Laar, waarna er een scrimmage voor het doel van Jong Sparta onstond. Kevin Sterling kreeg de bal echter tot twee keer toe niet langs Schoonderwaldt en Jason Meerstadt.

Vervolgens kon Jong Sparta niet echt in hun spel komen en hing de 0-2 meer in de lucht dan de 1-1. Die 0-2 viel ook na 27 minuten spelen. Luttele minuten hiervoor gaf Sem Scholten al een waarschuwing, maar via Kai Heerings was het alsnog raak. De verdediger ging mee met een hoekschop, die niet goed weggewerkt werd door Jong Sparta. Heerings stond vervolgens op de goede plek en maakte de 0-2. Jong Sparta was nog niet bijgekomen van deze tik, maar moest één minuut later al een nieuwe klap incasseren. Blel gaf voor op Scholten, die bij de tweede paal de 0-3 op het scorebord zette.

Een slecht begin dus voor Jong Sparta, dat nog wel een uur de tijd had om terug te komen in de wedstrijd. Bijna gebeurde dat via Delano Vianello, maar hij krulde een vrije trap op de lat. Aan de andere kant voorkwam Schoonderwaldt erger door Van Son van scoren af te houden. In de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg Jong Sparta wat meer grip op de wedstrijd, maar tot kansen kwamen zij niet, waardoor het halverwege tegen een 0-3 achterstand aankeek.

Na de rust kwam Jong Sparta wat beter voor de dag. Hoewel Van de Laar namens IJsselmeervogels nog de eerste mogelijkheid kreeg, was het daarna eenrichtingsverkeer. Jong Sparta kwam echter niet veel verder dan pogingen van Vianello en Rayvien Rosario, die beide rakelings naast gingen. Vijf minuten later was er een nieuwe mogelijkheid voor Rosario. Dit keer schoot hij wel tussen de palen, maar ook recht op doelman Maarten List af. Hij was na de rust in het veld gekomen voor Schaap, die geblesseerd afhaakte.

Met het inbrengen van Mehmet Yuksel en David Garden begon Jong Sparta twintig minuten voor tijd aan een slotoffensief. In eerste instantie leek dat weing op te leveren, maar tien minuten voor tijd viel de 1-3 alsnog. IJsselmeervogels kreeg de bal na een Spartaanse vrije trap niet weg, waarna Dylan van Wageningen de 1-3 maakte. Jong Sparta ging vervolgens op jacht naar meer en had via David Garden nog een spannende slotfase af kunnen dwingen. Hij kopte uit een vrije trap echter naast. Twee minuten later was een andere invaller Mehmet Yuksel nog kansrijk. List pareerde echter zijn poging.

Daardoor bleef het bij 1-3 en gaat Jong Sparta verrassend onderuit tegen nummer 16 IJsselmeervogels. Volgende week vrijdag gaan de Rotterdammers op jacht op revanche. TEC is dan in Tiel de tegenstander.

Opstelling Jong Sparta:
Youri Schoonderwaldt, Jay den Haan (76. Constantijn Schop), Jason Meerstadt, Delano Vianello (83. Farouq Limouri), Gaultier Overman, Patrick Brouwer, Rayvien Rosario, Dylan van Wageningen, Jerrel Hak (70. David Garden), Dano Lourens (70. Mehmet Yuksel), Mohammed Tahiri (76. Mike Frimpong)


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl