Jong Sparta Rotterdam onderuit tegen ASWH

Jong Sparta Rotterdam heeft zaterdagmiddag de competitiewedstrijd in de Jack’s League tegen ASWH verloren. Op Het Kasteel werd het 1-2 voor de bezoekende ploeg. De enige goal namens Jong Sparta werd gemaakt door Patrick Brouwer. Volgende week hervat Jong Sparta de competitie met een uitwedstrijd tegen T.E.C. in Tiel.

Jong Sparta, de nummer zes van de competitie, trad met een aantal nieuwe namen aan. Zo was Ishan Kort vanmiddag de doelman en begonnen ook Jay den Haan en Pepijn Doesburg aan de aftrap. De openingsfase was nogal rommelig op Het Kasteel. Aan beide kanten ging er veel fout. Hoewel Jong Sparta in het eerste kwartier nog wel wat tegenstand kreeg, had ASWH in het restant van de eerste helft weinig meer in te brengen. De thuisploeg mocht het spel maken, maar tot kansen kwam de ploeg van Geert Arend Roorda nauwelijks. Slechts eenmaal kwam Jong Sparta erdoor, dankzij goed werk van Pepijn Doesburg. Hij speelde de bal door op Mohammed Tahiri, die oud-Sparta doelman Bryan Janssen onder vuur nam. De goalie kon zijn inzet keren.

Hierna gebeurde er in de eerste helft weinig meer. In de slotfase kwam ASWH er nog één keer uit en haalde spits Daniel Wissel de trekker erover. Zijn poging eindigde in het zijnet.

Na de rust deed Jong Sparta er een schepje bovenop en kwam ASWH er helemaal niet meer uit. Toch bleven De Kasteelheren moeite houden met kansen creëeren. Jay den Haan was nog wel dicht bij de 1-0 met een gevaarlijke voorzet en Tahiri probeerde met een verdekt schot Janssen te verrassen. De goalie was echter attent en redde. ASWH was tot dat moment helemaal niet gevaarlijk geworden, maar greep na een uur spelen brutaal de leiding. Een voorzet werd bij de tweede paal voor de voeten van Fabian Korporaal gekopt, die van dichtbij de 0-1 maakte.

Aan het spelbeeld veranderde na de goal niks. Jong Sparta bleef jagen op een doelpunt, maar kwam niet veel verder dan een schot van Gaultier Overman die over ging. Even later sloeg ASWH opnieuw genadeloos toe. Uit de counter mocht Yarick Dorst alleen op doelman Kort af. Hij behield het overzicht en gaf de bal af op Skender Loshi, die voor de 0-2 zorgde.

Een onnodige achterstand voor Jong Sparta, dat sterker was. Een kwartier voor tijd bracht Patrick Brouwer de rood-witten echter terug in de wedstrijd. Brouwer schoot van ongeveer 25 meter fraai over Janssen heen raak: 1-2! Jong Sparta zocht daarna naar de gelijkmaker, maar het was ASWH dat de wedstrijd bijna besliste. Loshi kreeg de bal plots voor zijn voeten, maar de lat voorkwam dat hij zijn tweede van de middag maakte.

Jong Sparta bleef dus nog in leven en probeerde via Tahiri en Madi de gelijkmaker te maken, maar Janssen kon tweemaal eenvoudig redden. Vlak voor tijd was Maroaune Afaker nog gevaarlijk. Hij schoot op aangeven van Overman over. De gelijkmaker viel niet, waardoor Jong Sparta opnieuw verliest. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen TEC.

Opstelling Jong Sparta
Ishan Kort, Jay den Haan, Jason Meerstadt, Delano Vianello, Gaultier Overman, Patrick Brouwer, Mohammed Tahiri, Achraf Madi, Pepijn Doesburg (70. Mohamed el Kharbachi), Marcus Scholten (85. Joshua Adney), Marouane Afaker

Door: Sparta Rotterdam
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl