Jong Sparta Rotterdam stijgt naar plek twee door derde overwinning op rij

Jong Sparta Rotterdam heeft voor de derde keer op rij gewonnen. Vanmiddag werd TEC simpel met 4-1 verslagen. De Spartaanse doelpunten kwamen op naam van Marouane Afaker, Patrick Brouwer en Jeremy van Mullem. Barry Beijer maakte namens TEC een eigen goal.

Jong Sparta ontving TEC al drie keer eerder op Het Kasteel. In alle drie die edities wist Jong Sparta in ieder geval een resultaat te boeken. Vandaag gingen de mannen van Geert Arend Roorda op jacht naar de derde zege op rij. TEC, de nummer 9 van de Jacks League, wilde zich revancheren na de 2-5 nederlaag in eigen huis tegen Rijnsburgse Boys.

ROTTERDAM, 13-11-21, Het Kasteel. season 2021 / 2022, Jacks League tweede divisie, Jong Sparta – TEC, Jong Sparta player Gaultier Overman, TEC player Kubilay Koylu, Jong Sparta player Marouane Afaker

Bij Jong Sparta zijn er twee wijzigingen in de opstelling. Mohammed Tahiri ontbreekt met een blessure. Daardoor is er een basisplaats voor Marcus Scholten. Ook Jafar Bynoe is afwezig. Gaultiér Overman keert terug van een schorsing en mag gelijk starten.

Vanaf de eerste minuut had Jong Sparta de overhand. Afaker was al snel dichtbij de 1-0. Een mooi schot van de buitenspeler belandde echter op de paal. Aan de andere kant werd TEC gevaarlijk uit een vrije trap. De inzet van Gino Bosz eindigde op het dak van het doel. Eén minuut later kwam Jong Sparta alsnog op voorsprong. Afaker wist een voorzet van Scholten om te zetten in een doelpunt!

ROTTERDAM, 13-11-21, Het Kasteel. season 2021 / 2022, Jacks League tweede divisie, Jong Sparta – TEC, Jong Sparta player Rijk Janse

TEC kreeg ook hierna geen grip op Afaker. Op aangeven van Overman plaatste hij de bal net naast. Waar er niks aan de hand leek voor Jong Sparta, kwam TEC toch op gelijke hoogte. Een vermeende overtreding van Van Mullem leidde tot een penalty voor TEC. Namens de bezoekers schoot Bosz raak. Direct hierna zorgde Brouwer voor een nieuwe voorsprong voor Jong Sparta. Van dichtbij passeerde hij TEC-doelman Mathijs Swaneveld.

In de slotfase van de eerste helft kreeg TEC nog een mogelijkheid. Van dichtbij schoot Barry Beijer via Delano Vianello over. Namens Jong Sparta wist niemand een gevaarlijke voorzet van Overman binnen te tikken.

ROTTERDAM, 13-11-21, Het Kasteel. season 2021 / 2022, Jacks League tweede divisie, Jong Sparta – TEC, Jong Sparta trainer Geert Arend Roorda

In de tweede helft kwam Jong Sparta al snel op 3-1. Een vrije trap kwam terecht bij Scholten, die de bal opnieuw voor gaf. Vervolgens passeerde Beijer op ongelukkige wijze zijn eigen doelman. Hierna kreeg TEC twee kansen om terug te komen in de wedstrijd. Eerst schoot Dilivio Hoffman rakelings over. Even later dwong Bo van Essen Rijk Janse tot een mooie redding. In de rebound kopte Beijer naast.

Het doelpunt, en daarmee de beslissing, viel aan de andere kant. Waar Swaneveld nog een knappe redding in huis had op de poging van Scholten, wist Van Mullem hem wel te passeren. Een lage schuiver zorgde voor de 4-1. Een kwartier voor tijd loste Mohamed el Kharbachi nog een gevaarlijk schot. Zijn poging ging echter naast.

Doordat de wedstrijd al lang en breed gespeeld was, gebeurde er weinig meer. Jong Sparta won dik verdiend van TEC. Daardoor stijgen de Spartanen naar een tweede plaats in de Jack’s League.

Opstelling Jong Sparta:
Rijk Janse, Dylan van Wageningen (90. Tariq Dilrosun), Augustin Drakpe, Jeremy van Mullem, Gaultiér Overman (80. Jay den Haan), Delano Vianello (70. Jason Meerstadt), Patrick Brouwer, Achraf Madi, Pepijn Doesburg (70. Mo El Kharbachi), Marcus Scholten, Marouane Afaker (90. Aaron Bashir)

Foto’s: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl