Jordao Pattinama: “Nog in ieder geval een seizoen voor de prijzen te spelen bij CWO”

Jarenlang reed zijn auto bijna automatisch naar het complex van tweedeklasser Deltasport in Vlaardingen, maar die tijd is na dit seizoen voorbij. Aanvaller Jordao Pattinama (33) vertrekt bij de club, waar hij veel dierbare momenten meemaakte. “Ik heb hier vriendschappen voor het leven gesloten.”


Losbol

Het moet ergens in 2012 of 2013 zijn geweest. Jordao Pattinama was bezig aan z’n eerste seizoen in de hoofdmacht van Deltasport en stopte in die tijd naar eigen zeggen overal net iets teveel energie in. Als er op de training of in de wedstrijd iets tegenzat, reageerde de spits zich soms af door middel van een scheldpartij. In andere gevallen liet hij z’n hoofd hangen. “Ik veranderde dan in een losbollig persoon.” 


Sander Molenaar

Bij Deltasport lopen op dat moment al iets ervaren (oud-)spelers rond, die de jongere en af en toe dus wat ‘onstuimige’ Pattinama maar wat graag bij de hand nemen. Een daarvan: Sander Molenaar, spitsentrainer en invalaanvaller in noodsituaties bij de Broekpolderclub. Molenaar, die zelf een glansrijke amateurvoetbalcarrière had, geeft Pattinama een paar wijze lessen mee. “Sander was mentaal zo sterk”, zegt de aanvaller over zijn voormalig spitsentrainer en goede vriend, die vier jaar geleden overleed aan kanker. “Hij was natuurlijk trainer, maar soms kon hij het niet laten en deed hij nog even mee met het partijspel op de training. Sander sloot zich dan aan bij het team, dat op dat moment achterstond. Uiteindelijk won dat team altijd. Puur door de mindset van Sander. Dat was zo mooi om mee te maken. Ik heb in mijn carrière heel veel aan zijn lessen gehad.”


Vriendschap is alles

Niet alleen Molenaar werd een goede vriend van Pattinama ook met andere spelers, zoals verdediger Eray Kocman en doelman Tobias Duijfhuisen bouwde de aanvaller de afgelopen jaren een bijzondere band op, zegt Pattinama, die de vriendschappen een van de mooiste aspecten aan het voetbal vindt. “Kijk”, zegt hij, “presteren is belangrijk, maar gezelligheid staat bij mij ook erg hoog op het lijstje. Ik ben een gezelligheidsdier. Bijpraten na een training in de kantine: ik geniet er nog steeds van. Bij de clubs waar ik speelde, had ik van alle selectiespelers altijd de beste band met de vrijwilligers. Het kwam geregeld voor dat ik samen met de clubmensen het licht uitdeed in de kantine.”


Van polder naar Trimpad
Nadat de voormalig jeugdspeler van Feyenoord in 2014 vertrok bij Deltasport keerde hij, na een avontuur bij RVVH en Capelle, in 2017 terug in de Broekpolder. Lange tijd leek het erop dat Pattinama, inmiddels 33, zijn carrière daar zou afsluiten. Maar niets bleek minder waar. Niet vader Ton is volgend seizoen z’n trainer, maar Jeff Stans. “Ik heb uiteraard tegen m’n vader gezegd dat ik in gesprek was met CWO, maar ik weet niet of hij had verwacht dat ik echt zou vertrekken”, lacht Pattinama. 


Prijs pakken

Bij CWO hoopt de aanvaller “nog in ieder geval een seizoen voor de prijzen te spelen”. “Misschien wordt volgend seizoen mijn laatste jaar, maar het kan ook zomaar zo zijn dat ik er nog drie jaartjes aan vastplak en mijn carrière afsluit bij Deltasport. We zullen zien hoe het loopt.”

Hij hoopt in ieder geval komend seizoen van grote waarde te kunnen zijn voor het team van Jeff Stans. En hoewel Pattinama ouder is, is hij zijn eerdergenoemde energie niet verloren. “Ik ben wel een stuk rustiger geworden, maar ik zal nooit het braafste jongetje van de klas worden. Misschien kan ik CWO juist verder helpen met die mentaliteit.”

Dit is een artikel uit het nieuwe waterwegsport.nl magazine! En hij is dikker dan ooit! Met weer ruim 64-pagina’s vol met herkenbare sportverhalen en de prachtigste foto’s uit de regio Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Hoek van Holland is het het waterwegsport.nl team weer gelukt de trouwe lezers te trakteren op uren leesplezier !
Lees hem vanaf nu online of haal de full-collor  gratis op bij jouw sportvereniging !


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl