Kabinet: ‘Trainingsbeperking afgeschaft; ook oefenwedstrijden eerder mogelijk’

Het kabinet maakt vanavond de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen bekend. Waar eerder al bekend werd dat de clubs uit het betaalde voetbal in september weer met publiek mogen gaan spelen, worden nu ook steeds meet versoepelingen voor het amateurvoetbal bekend.

In het amateurvoetbal mogen vanaf 1 september weer officiële wedstrijden gespeeld worden. Het kabinet zal volgens De Gelderlander vanavond ook bekend maken dat er per 1 juli weer door een ieder getraind kan worden zonder afstand te houden. Oefenwedstrijden zijn dan per 1 augustus weer mogelijk.

Amateurvoetbal

De landelijke competitie zouden in dat geval op 5 en 6 september van start kunnen gaan. De divisies zouden, inclusief bekervoetbal drie weken uitgesteld moeten worden. Voor de hoofdklasse wordt het bekervoetbal en de eerste speelronde naar alle waarschijnlijkheid verschoven. Het overige amateurvoetbal zou alleen problemen hebben met de eerste speeldag van de districtsbeker. Deze was in het weekeinde van 29 en 30 augustus ingepland.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl