Kabinet verlengt maatregelen tot en met 21 april: ‘Amateurseizoen lijkt voorbij’

Het amateurvoetbal blijft nog langer veel langer stilliggen. Het kabinet kondigde geen versoepelingen voor het amateurvoetbal, de buitensport en de binnensport aan.

Momenteel mogen personen tot en met 26 jaar in groepsverband trainen. Personen van 27 jaar en ouder mogen slechts in groepen van vier trainen. Demissionair Minister-president Mark Rutte stelt dat die beperkingen van kracht blijven. Slechts de avondklok zal een uur later ingaan: om 22:00. Alle andere maatregelen blijven tot 20 april van kracht. Op 13 april is er een nieuwe persconferentie. Mochten de cijfers eerder een positief beeld laten zien zal het kabinet eerder handelen.

Veel clubs hebben het financieel moeilijk en zullen door het uitstel verder in de financiële problemen komen. Eerder becijferde de Belangenvereniging Amateurvoetbal al dat meer dan de helft van de clubs het seizoen met een verlies zal afsluiten. Het NOC*NSF stelt dat inmiddels 4,5 miljoen mensen veel minder sporten door het sluiten van verenigingen en accommodaties.

HERVATTING AMATEURVOETBAL

De hervatting van het amateurvoetbal en het spelen van wedstrijden lijkt daardoor weer uitgesteld te moeten worden. De meeste regionale competities houden een hervattingsdatum van eind april aan. De KNVB heeft met haar eigen Regio Cup nog geen startdatum bepaald en kan eventueel kleinere competities aanbieden indien er later gestart mag worden. Alle KNVB-competities moeten echter voor eind juni afgerond zijn en ook de regionale competities hebben die uiterste einddatum.

AVONDKLOK

Het kabinet laat de avondklok vanaf 22:00 uur ingaan vanaf komende woensdag. Momenteel is dat nog 21:00 uur. Voor veel voetbalclubs is dat goed nieuws, omdat er dan weer meer trainingen ‘s avonds mogelijk zijn.

De optie, ingegeven door de zomertijd die na komend weekend ingaat, wordt nog onderzocht. Mocht er toe worden besloten, dan is dus nog niet zeker dat de latere avondklok al vanaf komend weekend gaat gelden. Meer duidelijkheid wordt verwacht tijdens de persconferentie van dinsdagavond 23 maart.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl