Kampioenschap in zicht voor honkballers Schiedam

 

Schiedam – Gesteund door een talrijk aanwezig Schiedams publiek, heeft het honkbalteam van SV&HV Schiedam zondag met 4-7 gewonnen van het op de tweede plaats staande Alphians. Daardoor staan de Schiedammers nu 6 punten voor op het team uit Alphen a/d Rijn. Met nog drie wedstrijden te gaan, is één punt voldoende om de kampioensvlag te mogen hijsen.

Dat zal dan zondag 16 september kunnen gebeuren, als SV&HV Schiedam thuis speelt tegen Domstad Dodgers. Deze kampioenswedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Vlaardingen Holy, omdat het complex van de Schiedamsesoft- en honkbalclub momenteel wordt verbouwd. Volgend seizoen verrijzen in Sportpark Bijdorp nieuwe velden.

Het team van coach Gershwin Hernandez had een moeilijke start, ondanks dat Lennard Bol in de eerste inning de stand opende. Alphians ging daarna namelijk furieus van start met een homerun, een triple en drie hits, waardoor na één volledige inning een stand werd bereikt van 4-1 voor de thuisploeg.

Deze eerste slagbeurt bleek uiteindelijk het enige wapenfeit van Alphians. In de rest van de wedstrijd kwamen de Alphenaren niet meer over de thuisplaat. De van een blessure herstelde Schiedamse pitcher Stefan Droog hield het tot de 8einning potdicht. Daarbij werd hij geholpen door een foutloos spelende Schiedamse verdediging. Vervolgens nam Rick van der Post het pitchen van hem over, en in de laatste inning was closer Roeland Offermans duidelijk de baas over de Alphense slagploeg.

In de 4e inning kwamen achtereenvolgens Rodrinov Faries, Roeland Offermans, Roland van Ee en Gino Spruit Bleeker over de thuisplaat, waardoor de Schiedammers op een 4-5 voorsprong kwamen. Een inning later scoorde Rodrinov Faries opnieuw na een honkslag van Sander Bol. En in de 7eslagbeurt liet Roland van Ee de knuppel spreken en sloeg Roeland Offermans binnen.

Beste slagman aan Schiedamzijde was deze middag Tjeerd Boer met 0.600 (3 uit 5), gevolgd door Leon Korpel, Roeland Offermans en Roland van Ee met 0.400 (allen 2 uit 5). Totaal sloegen de Schiedammers 12 honkslagen.

De kampioenswedstrijd tegen Domstad Dodgers op het terrein van Vlaardingen Holy aan de Zwaluwenlaan begint zondag 16 september a.s. om 14.00 uur.

Foto: Judith Droog

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com