Kan Dick Advocaat kunststukje SVV op Kasteel herhalen?

Oefenmeester Dick Advocaat staat dit weekend op een kolkend Kasteel oog in oog met Ajax. De geboren Hagenaar stond in de jaren ’90 aan de basis van een geweldige periode van SVV. De Rood-Groene formatie promoveerde als kampioen van de Eerste divisie na jaren van sportieve anonimiteit naar het hoogste niveau van Nederland.

Een van de meest bijzondere wedstrijden voor SVV is de 1-0 winst op het Ajax van, jawel, goede vriend Leo Beenhakker, op 9 juni 1991. SVV speelde het gehele seizoen de thuiswedstrijden in de Rotterdamse Kuip aangezien Sportpark Harga in Schiedam niet eredivisie waardig was. Maar op zondag 9 juni 1991 speelt ook Feyenoord thuis, dus moet SVV uitwijken naar Spangen van Sparta.

De Amsterdammers staan in de kampioensstrijd op gelijke hoogte met met PSV en mogen geen punt verliezen. Ajax krijgt legio kansen maar scoort niet, vooral zeker dankzij fantastische reddingen van Joop Hiele. Het doelpunt van Zier Tebbenhoff koste Ajax uiteindelijk de landstitel. PSV en Ajax eindigden op evenveel punten, maar op doelsaldo werden de Eindhovenaren kampioen.

Opstelling SVV: Joop Hiele, Willy Boessen, Michel Vonk, Marcel van der Net, Errol Refos, Jos Luhukay, Dean Gorré (Maarten Atmodikoro), Peter Barendse, Orlando Trustfull (Piet Keur), Eddy Ridderhof, Zier Tebbenhoff.

De winst op Ajax heeft ook voor SVV gevolgen. Als SVV de cruciale wedstrijd tegen Ajax had verloren was het gedegradeerd naar de Eerste Divisie…..

Bron: Eredivisie Archief


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl