Kethel Spaland volgend seizoen alleen prestatietak op zaterdag

Voetbalvereniging Kethel Spaland zal vanaf volgend seizoen alleen uitkomen met een prestatief zaterdag elftal. Dat maakt de club bekend. Op dit moment zijn de Schiedammers op zowel de zaterdag (derde klasse) als de zondag (derde klasse) actief maar daar komt nu dus verandering in.

Technische man van Kethel Spaland, Ronald Scholte, spreekt van een breed gedragen beslissing binnen de club. “Vanaf het begin van de fusie hebben we altijd gekozen om zowel op zondag als op zaterdag prestatiegericht te voetballen. Echter, de afgelopen jaren is het voetballandschap, vooral op de zondag natuurlijk erg veranderd. Daar moet je je ogen niet voor sluiten. Feit is dat er bijna geen zondag teams meer in de buurt actief zijn en, als je wel op zondag moet blijven voetballen dat je enorme reisafstanden moet afleggen om te spelen te tegenstanders die weinig tot de verbeelding spreken.” Kijkt hij naar de ontwikkelingen.

Beste van twee werelden
Met het samensmelten tot 1 speeldag komen voor wat betreft Scholte het beste van twee werelden samen. Dit resulteert in een groot aantal voordelen. “De wens was er vanuit de zondag en zaterdag selectie al langer en wij hebben dit als bestuur onderzocht. De afgelopen maanden hebben we heel veel gesprekken gevoerd met alle belanghebbende om tot een gedegen beslissing te komen. Eigenlijk kwamen we steeds tot de conclusie dat het alleen maar voordelen oplevert. Door het samenvoegen krijgt het vlaggenschip zowel kwalitatief als kwantitatief een grote impuls. Vacatures in de technische staf zijn gelijk opgevuld en niet in de laatste plaats de jeugd zal beter door kunnen stromen naar onze selectie elftallen. Kortom we zijn zeer positief.” Aldus Scholte.

Oefenmeester Ben Hoogwerf, die onlangs een contract tekende voor het, zaterdagvlaggenschip heeft de nobele taak om het proces mede in goede banen te leiden. De huidige trainer van het zondagteam Ronald van der Zalm, dat op dit moment hoge ogen gooit in de derde klasse, zal de club na vier seizoenen verlaten. “Uiteraard gaan we op een hele goede manier uit elkaar en kan ik Ronald overal aanbevelen.” Aldus Scholte
Overigens zal Kethel Spaland wel nog ‘gewoon’ op recreatief niveau actief blijven.

Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl