Kethel Spaland wint Schiedamse derby bij HBSS

Voor beide ploegen was het vandaag behelpen qua personele bezetting. HBSS had met de nacompetitie in het vooruitzicht een aantal spelers buiten de basis gelaten . Kethel had nog wel een kleine kans op het winnen van de periodetitel maar was afhankelijk van het resultaat van Vierpolders.

Echter was trainer Manuel Vissers niet te benijden vandaag want hij miste maar liefst 6 basisspelers waardoor 4 jeugdspelers en de assistent trainer vandaag bij de selectie moesten aanschuiven .
Toch was het Kethel Spaland dat de 1e helft het beste van het veldspel had en op het middenveld alle ruimte kreeg om de bal te laten rondgaan echter tot grote kansen kwam het niet . Ook bij HBSS werd niets gecreëerd waarmee de ruststand 0-0 was.

In het tweede bedrijf kwam dan toch het nodige spektakel . De Schiedammers stuurde een aantal keren de snelle Martha en Westerveld weg achter de defensie van HBSS maar beiden faalden in de afronding . In de 57e min werd de doorgebroken Martha van achter belaagd en mocht HBSS met 10 man verder . In de 61e minuut knalde Frank Verhoef de 0-1 van rand 16 meter erin . HBSS moest komen en deed dat ook waardoor de conditioneel fittere spelers van Kethel Spaland nog meer ruimte kregen maar de overtal situaties werden niet benut . HBSS kreeg nog een kopkans en 2 vrije trappen rond de 16 meter maar het bleef 0-1 . Tot vlak voor tijd een mooie aanval met Martha als eindstation de 0-2 viel en het verzet was gebroken .
Trainer Vissers was na afloop vooral trots op alle invallers en vooral de jonkies die , vanuit hetgeen aan hun was meegegeven, hier uitstekend invulling aan hebben gegeven .

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl