Kethel Spaland (za) boekt verdiende overwinning op Rhoon

Tegen Rhoon heeft Kethel-Spaland (za) een meer dan verdiende uitoverwinning behaald. Na een achterstand zorgden goals van Ruben de Vries en Remco Wuister voor de zege van de Kethellappers
De eerste helft viel er voor de toeschouwers weinig te beleven. Beide ploegen creëerden geen kansen. Het enige memorabele moment was een schot na een half uur van een meter of twintig van Ruben de Vries na een afgeslagen bal uit een door Miletson Silva de Freitas genomen hoekschop. De pegel raakte echter de lat.
In het tweede bedrijf  was  de brigade van Peter van Buren duidelijk op zoek naar een goed resultaat. Men kwam prima de kleedkamer uit. Dat resulteerde in een groot aantal kansen. Na vijf minuten werd een doelpunt van Miletson Silva de Freitas na een afgeketst schot van Remco Wuister wegens buitenspel afgekeurd.
Daarna een redding van keeper Ketting op een schot van weer Remco Wuister na een breedtebal van Silva de Freitas.  Ook daarna leverde het betere spel van Kethel-Spaland de beste kansen op. Maar keeper Ketting wist te redden op een schot van Naigy Klepke, een pegel van Wuister en in een 1 tegen 1 duel met Silva de Freitas na een dieptebal van Klepke.
En toen lag tegen de verhouding in de bal na 25 minuten opeens achter keeper Ruben Hortensius. Uit een hoekschop scoorde spits Kroon de onterechte 1-0. Een flinke tik voor de bezoekers zeker gezien de voorgeschiedenis van vorige week. Kethel-Spaland ging echter gewoon verder waar men gebleven was namelijk continu druk zetten op het vijandelijke doel. Binnen twee minuten viel de gelijkmaker. Een doelpunt van Ruben de Vries na een voorzet van Silva de Freitas (1-1). Even  daarna kwam na weer een dieptebal van Klepke op Silva de Freitas wederom keeper Ketting als winnaar uit de onderlinge  strijd. Na goed voorbereidend werk van rechtsback Bob Verschoor en middenvelder Boy Bronkhorst schoot de jonge spits Wuister de bezoekers toch verdiend op voorsprong (1-2). Met hand en tand verdedigde de ploeg onder leiding van het verdedigende blok Melvin Post en Eelco van Viersen de voorsprong. Die zelfs nog hoger uit had kunnen vallen als een pass van Silva de Freitas op De Vries niet door de laatste op de binnenkant van de paal maar in het net was geschoten.
Trainer Peter van Buren was lovend over zijn ploeg:”Fantastisch hoe ze na de domper van vorige week en de onterechte achterstand met heel hun ziel en zaligheid hier er nog een terechte overwinning uit weten te slepen. We hebben elkaar goed de waarheid gezegd afgelopen week. Een groot compliment voor mijn team”.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl