Kethel Spaland (za) laat OVV ontsnappen

Teleurgesteld gingen de spelers van Kethel-Spaland (za) naar de kleedkamers na het gelijke spel (3-3) tegen OVV uit Oostvoorne. Een uitslag die gezien het spelbeeld terecht was maar na de 3-1 voorsprong (Remco Wuister 2x en Naigy Klepke) vlak na rust toch onbevredigend aanvoelde op het door de regen “zware” veld.
Al na negen minuten in de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong.
Rechtsback Eelco van Viersen speelde rechtshalf Ruben de Vries in die direct Remco Wuister diep wegstuurde. De jonge spits kapte op randje zestien de bal met rechts naar binnen en schoot de bal met zijn linker met een boog fraai over keeper Limber van der Horst in de verre hoek. Lang genoten de Kethellappers niet van de voorsprong. Een minuut later liet de scheidsrechter zich namelijk foppen door een buiteling van OVV-speler Ferani van Vugt. Spits Pascal van Hulst benutte de penalty (1-1). Kort daarna liet opnieuw Remco Wuister met een goede kopbal uit een naar binnen draaiend genomen hoekschop van Naigy Klepke de Schiedammers juichen (2-1).
Nog voor er 20 minuten op de klok stonden kreeg de thuisclub nog goede kansen. .Dimitri Hooftman (bal breed Ruben de Vries) schoot echter eerst net naast en Naigy Klepke zag na een hard schot de keeper redding brengen. De thuisploeg moest wel opletten voor de behendige flankspelers van OVV. Eerst schoot Van Vugt van hen over en daarna schoot Andre Breinburg na een mooie individuele actie via de vingertoppen van doelman Ruben Hortensius net over. De beste mogelijkheden waren aan het eind van de eerste helft toch voor de brigade van trainer Peter van Buren. Een afstandsschot van Naigy Klepke ging over en na een een-twee tussen linksback Mitchell de Wit en Miletson Silva de Freitas schoot de eerste net naast
In de eerste minuut na rust leek de thuisploeg op een veilige voorsprong te komen. Aanvallende middenvelder Naigy Klepke ontving de bal net buiten het strafschopgebied met zijn rug naar het doel, na een schijnbeweging schoot hij met zijn rechter de bal schitterend met een boog in de linkerkruising (3-1). Na deze goal ging OVV aanvallender en dwingender spelen en kwam de thuisploeg steeds meer onder druk te staan. Dat resulteerde in de 3-2 in de 51ste minuut. Uit een corner kopte laatste man Alexander Wagner keurig diagonaal binnen. Van Vugt schoot daarna nog over maar uit een snel uitgevoerde counter in de 69ste minuut wist Breinburg toch gelijk te maken(3-3). De laatste twintig minuten ging het spel op en neer. Echt grote kansen werden er niet meer gecreëerd door beide ploegen en dus sloten de ploegen na, een fysieke slijtageslag af met een gelijkspel.
Trainer Peter van Buren vond de tweede helft een schaduwzijde van de eerste:”Na de 3-1 voorsprong vergeten we te blijven voetballen. Bij de tegengoals treden we weifelend op en is het doodzonde dat we de overwinning niet over de streep weten te trekken.”

Ondanks de nederlaag blijven de Schiedammers koploper. HBSS en CION, volgende week de tegenstander, zitten op het vinkentouw:


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl