Kethel Spaland (za) na kwartier al klaar met Bolnes

 

Schiedam – De zaterdagvoetballers van Kethel Spaland hebben vanmiddag uitstekende zaken gedaan. Zelf wist het eenvoudig te winnen van Bolnes met 4-0. Daarnaast zag het concurrent Dilettant met 0-2 verliezen tegen Spirit. Door deze uitslagen staan de Schiedammers nu met een voorsprong van zeven punten bovenaan met daarbij een veel beter doelsaldo dan nummer twee Dilettant.

De wedstrijd tegen Bolnes was alleen in de beginfase het kijken waard. Kethel Spaland ging fel van start en scoorde al binnen enkele minuten de 1-0 via Chahine Lobiyad. De Schiedammers dat hierna niet achterover ging leunen, wisten de gasten onder druk te houden. Dit resulteerde in nog twee rappe treffers (Yuri Nooteboom en wederom Chahine Lobiyed). Na deze 3-0 voorsprong binnen het kwartier zakte het tempo uit de wedstrijd. Kethel Spaland wist dat de punten binnen waren en de gasten kwamen in alle opzichte tekort om het de thuisploeg lastig te maken.  Na de thee was alleen de 4-0 van Jasper Koning het vermelden waard en konden de Schiedammers eenvoudig de drie punten bijschrijven.

“Na die 3-0 was het inderdaad klaar en had mijn ploeg geen zin meer, denk ik. Een keer gas terug nemen vind ik niet goed, want ik denk dat we vandaag wel met 10-0 hadden moeten winnen. Ik vond het wel belangrijk dat we stormachtig begonnen, want ik vind dat wij er niet bovenuit steken en dan kunnen dit soort wedstrijden weleens lastig zijn.  Het was snel 3-0 door goed druk zetten, goed voetbal en snelle goals, toen was het wel klaar. In de rust heb ik nog wel iets geprobeerd, maar dat is niet gelukt, kortom we zijn blij met de punten, zeker nu de concurrent ook verloren heeft”, gaf trainer Peter van Buren aan.

Zaterdag 24 maart spelen de Schiedammers weer een competitiewedstrijd. Dan zal er in Ouderkerk aan den IJssel worden aangetreden tegen Spirit.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com