Kethel Spaland (za) op karakter langs FC Vlotbrug

Hellevoetsluis – Uit bij FC Vlotbrug heeft Kethel-Spaland (za) een zwaarbevochten overwinning behaald. Via doelpunten van Remco Wuister en Frank Verhoef stond na afloop een 0-2 eindstand op het scorebord.
De harde wind op het kunstgrasveld maakte het vandaag in de eerste helft lastig voor Kethel-Spaland om kansen te creëren tegen het stug verdedigende FC Vlotbrug.
De thuisclub was na ruim een kwartier zelfs dichtbij een voorsprong toen een schot van dichtbij op de lat boven keeper Ruben Hortensius belandde. Vlak voor het half uur ging een afstandsschot van Naigy Klepke via de keeper en de binnenkant paal over de doellijn. De keeper pakte de bal in derde instantie echter weer in zijn handen en ging door. De grensrechter van de thuisploeg deed logischerwijs niets en de scheidsrechter liet de situatie van grote afstand voor wat het was. Daar werd de bezoekers een zuiver doelpunt door de neus geboord.
Even later hadden de Schiedammers  weer op voorsprong moeten komen. Na  een schitterende dieptepass van  Dimitri Hooftman bereikte Mitchel de Wit na een heerlijke aanname met een zuivere voorzet Remco Wuister. Maar de jonge spits schoot van binnen het vijfmeter gebied naast. Vlotbrug had in de laatste periode voor de rust nog de beste kansen. Maar slordigheid bij de aanvallers en een prima redding van Ruben Hortensius zorgden voor een gelijke ruststand.
Vlak na rust wist Naigy Klepke na een prima onderschepping met een afgemeten voorzet Remco Wuister te vinden maar ook dit keer werd de bal naast geschoten. Vlotbrug had nu de wind in de rug en ging wat meer naar voren spelen. Hierdoor kon Kethel-Spaland in de tegenaanval gevaarlijk worden. Miletson Silva de Freitas en de ingevallen Lars Westerveld vonden echter bij hun schoten de keeper op hun weg.
Halverwege de tweede helft kwam Kethel-Spaland toch op voorsprong.
Na een voorzet van Naigy Klepke vond Remco Wuister met een kopbal nu wel het net (0-1). De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker wat de Kethellappers aan de andere kant mogelijkheden gaf. Maar weer wist de keeper van de thuisclub schoten van de ingevallen Frank Verhoef en Lars Westerveld onschadelijk te maken.  Met invaller Boy Bronkhorst als slot op de deur vocht het team van Peter van Buren  met zijn allen voor de overwinning. Deze werd vlak voor tijd veilig gesteld toen na een combinatie met Lars Westerveld Frank Verhoef in twee instanties de bal binnen wist te werken. (0-2).
Trainer Peter van Buren was vooral tevreden met de drie punten:” Het was misschien wel onze slechtste wedstrijd van het seizoen maar deze overwinning hadden we wel nodig. Er was vanwege de recente uitslagen ten onrechte toch wat minder vertrouwen in het team geslopen. Terwijl ik helemaal niet ontevreden ben gezien onze stand in de competitie. Ik heb ze in de bespreking daarom vooral aangegeven lekker te gaan voetballen. Dat is er mede door de harde wind niet echt uitgekomen vandaag. Maar nu telt even alleen het resultaat.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl