Kethel Spaland (za) overtuigend langs Rijnmond Hoogvliet

Schiedam – Waar Kethel-Spaland (za) in zijn vorige twee thuiswedstrijden een ogenschijnlijke veilige voorsprong nog uit handen gaf wist de ploeg nu overtuigend met 4-1 van Rijnmond Hoogvliet Sport te winnen. Door de overwinning met doelpunten van Melvin Post, Remco Wuister, Yuri Nooteboom en Dimitri Hooftman staan de Kethellappers nu tweede met twee punten op lijstaanvoerder CION.
De bezoekers begonnen gedrevener aan de wedstrijd. Na tien minuten resulteerde dat in een 0-1 voorsprong. Een penalty na een overtreding van Melvin Post werd door Lorenzo Kranenburg raak geschoten. Zes minuten later voorkwam keeper Ruben Hortensius met een geweldige redding de 0-2 na een mooie individuele actie van aanvoerder Runell Martes. Vanaf dat moment gooide Kethel-Spaland de schroom van zich af wat resulteerde in beter voetbal en kansen. Post kopte echter twee keer naast na voorzetten van Dimitri Hooftman. Iets over het half uur wist dezelfde Post echter een corner van Ruben de Vries met een halve volley mooi binnen te schieten (1-1).
Even later kwam de thuisploeg zelfs op een 2-1 voorsprong. Rechtsback Bob Verschoor veroverde de bal en bediende Remco Wuister. Vanuit de draai schoot de jonge spits onverwachts en snoeihard de bal in de  rechterbovenhoek. Daarna moest keeper Hortensius nog wel redding brengen bij een doorgebroken speler en haalde Hooftman een bal van de doellijn. Vlak voor de rust namen Hooftman en De Vries een korte hoekschop. De voorzet van De Vries werd binnen getikt door Yuri Nooteboom (3-1).
Na de rust bleef het team van Peter van Buren eigenlijk makkelijk overeind. De bezoekers creëerden niets terwijl aan de andere kant er toch mogelijkheden bleven komen. Een schot van De Vries werd door keeper Giovanni Boom naast getikt en uit een corner van Hooftman kopte voorstopper Eelco van Viersen hard over. Halverwege de tweede helft haalde keeper Boom de doorgebroken spits Nooteboom onreglementair neer.  Hooftman schoot de toegekende penalty onberispelijk binnen (4-1).In het restant van de wedstrijd waren de bezoekers nog gevaarlijk via een schot van Mike van Haaften over het doel en zag Naigy Klepke na een pass van Mitchel de Wit een schot gekeerd worden door de bezoekende keeper.
Trainer Peter van Buren was in zijn nopjes met de overwinning:” Een geweldige collectieve prestatie. Na een kwartier heb ik Melvin Post in de mandekking gezet op Kranenburg en kwamen we na de redding van Ruben Hortensius in de wedstrijd. Iedereen knokte voor elkaar en ik geniet dan van mijn spelers met Ruben de Vries als uitblinker. Maar bijvoorbeeld ook Naigy Klepke. Een echte voetballer maar die dan bereid is om zoveel arbeid te verrichten in zo’n wedstrijd. Afgelopen donderdag organiseerden de spelers zelf een Hollandse avond in de kleedkamer na de training. Met muziek en spelletjes tot middernacht. Dat tekent de saamhorigheid in de groep.”

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl