Kevin Liefhebber : ,,Nooit definitief gestopt met selectievoetbal”

Vlaardingen – Ineens was hij daar ! In de 90ste minuut , tijdens de cruciale degradatie wedstrijd, van hoofdklasser Zwaluwen tegen het Amsterdamse Swift (1-1) kwam daar ineens Kevin Liefhebber te tonele.
De doelpuntenmachine van weleer betrad het speelveld onder luid applaus van het massaal opgekomen publiek en maakte , 1 competitiewedstrijd voor het einde, zijn rentree in de hoofdklasse. “Ik ben nooit gestopt met selectievoetbal,” aldus de 32-jarige geboren schiedammer met een knipoog.

Door: Mischa Keemink

Liefhebber, die in het verleden o.a. uitkwam voor RKWIK,PPSC, Excelsior Maassluis en Xerxes DZB speelde zijn laatste wedstrijd op hoofdklasse niveau afgelopen seizoen voor Heinenoord en sindsdien slijt hij  zijn wedstrijden in het derde bij “jeugdliefde ”Zwaluwen. “Ik kon het selectievoetbal op hoofdklasse niveau niet meer combineren met mijn werk bij de marechaussee. Bij Zwaluwen speel ik nu in het derde waar we uitkomen in de reserve tweede klasse waar we het met een verdienstelijke vierde plek niet verkeerd doen.” laat de ex-international van het militaire elftal weten.
Naast zijn voetbaldiensten is de aanvaller ook sinds dit jaar actief voor de prestatie commissie van de Vlaardingers. “Ik hou me bezig met selectiezaken en bekijk spelers voor onze jeugdafdeling. Dit is nieuw voor me en is natuurlijk iets heel anders dan als selectie voetballer actief te zijn maar het  bevalt erg goed en doe het met veel plezier.”

Wat dan natuurlijk rest is de vraag waarom hij in die bewuste 90ste minuut het veld ineens betrad. “De trainer (Biesheuvel.red) gaf aan dat hij krap in zijn aanvallers zat en of ik plaats wilde nemen op de bank. Er speelde een aantal spelers mee met het tweede dat inmiddels is gepromoveerd naar de reserve hoofdklasse, vandaar.” Erg lang getwijfeld heeft de ogenschijnlijk afgetrainde spits niet. “Door mijn werk en omdat ik nog train ben ik redelijk fit. Dus ik dacht bij mezelf, gewoon doen.” aldus Liefhebber, die met het Nederlandse moddervoetbalteam ook nog beslag wist te leggen op de Europese titel in Axel.
En toen kwam het moment. “Ik viel natuurlijk erg laat in. ” De scheidsrechter die kon ik goed en die vertelde mij lachend dat ik nog 10 seconden van hem kreeg. In totaal zijn het er 8 geworden geloof ik dus het tenue kon zo de kast weer in haha.”

Smaakt het naar meer?
“Ik heb ooit van een oud teamgenoot te horen gekregen dat je nooit moet aangeven dat je definitief stopt zodat je altijd weer kan aanhaken, hoe oud je ook bent. Deze raad heb ik uiteraard ter harte genomen haha. Als ik realistisch ben is hoofdklasse niveau niet haalbaar meer maar een paar klasse lager, waarom niet ?”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl