Schiedam – De Schiedamse oefenderby tussen Kethel Spaland en Hermes DVS is geĆ«indigd in een 1-2 overwinning voor de blauwhemden. Glenn van Troost zorgde, na een schitterende aanval over rechts via Tim Oosterwaal en dito overstapje van rechtsback Rick Helbers, voor de 1-0 Ruststand. Na de thee kwam het keurkorps van oefenmeester Gohkan Cayir langszij waarna Kick Kerklaan zich namens Hermes DVS bekroonde tot goudhaantje door in de 89ste minuut via de strafschopstip de 1-2 aan te tekenen. Hermes DVS was inmiddels in de 77ste minuut door een rode kaart gereduceerd tot 10-tal.

“We troffen een heel goed hermes, echt een ingespeeld team, fris, gretig in het drukzetten en conditioneel in orde. Door een uitblinkende keeper aan onze kant, Ruben Hortenius, kwamen we niet op een 0-5 achterstand.” keek Kethel Spaland oefenmeester Ben Hoogwerf terug op het treffen.