Knokkend Oranje niet beloond voor goede tweede helft

PARIJS – Het Nederlands Elftal is er niet in geslaagd te stunten in het Stade de France tegen de kersvers gekroonde wereldkampioen Frankrijk. In een duel waarin de ploeg van Ronald Koeman alles behalve weggespeeld werd kwamen de internationals net te kort: 2-1.

De openingsfase van Oranje was als vaak vertoond erg zwak. Frankrijk had veelvuldig de bal, maar kon weinig kansen creëren. Daarbij kreeg de ploeg van Deschamps na tien minuten spelen echter hulp van Promes. De aanvaller kopte de bal zo in de voeten van de compleet vrijstaande Matuidi, die Mbappé makkelijk bediende. In de eerste helft wist Oranje niet veel aan de achterstand te doen. In de tweede helft werd het spelbeeld echter anders. Oranje gooide het schroom van zich af en creëerde meer dan de Fransen. Babel stond uiteindelijk zelfs aan het eindpunt van een fraaie aanval en ronde keurig af. Lang kon Oranje niet genieten van de gelijke stand, want Giroud benutte de enige Franse kans in de tweede helft op knappe wijze, waardoor Oranje tegen een onterechte nederlaag aanliep.

In de volgende ronde van de Nations League wacht Oranje een duel tegen Duitsland. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in de volgende interlandperiode.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl