KNVB-beker: ‘Amateurclubs in onzekerheid, loting mogelijk uitgesteld’

Deze week worden al de duels gespeeld in het kader van de TOTO KNVB-beker waar betaald voetbalclubs tegen elkaar in actie komen. De duels waar amateurclub bij betrokken zijn, zijn uitgesteld naar 1 en 2 december. Maar er is nog veel onzekerheid.

De amateurclubs weten niet waar ze aan toe zijn. En dan gaat het om 25 clubs, die zich hebben geplaatst voor de eerste ronde. Het is maar de vraag of zij überhaupt aan het vervolg van het bekertoernooi kunnen en mogen deelnemen. De onzekerheid is alleen maar toegenomen.

Persmoment

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge lieten dinsdagavond tijdens het ‘persmoment’ weten, dat de verwachting is, dat de huidige maatregelen tot minimaal december in tact zouden blijven. Dat zou dan ook betekenen geen amateursport in die periode.

Afwachten

In een eerder stadium liet de KNVB al weten, dat de amateurclubs uit het toernooi worden gezet als zij niet kunnen en mogen spelen op het moment, dat de wedstrijd is vastgesteld. Zoals gezegd is de planning 1 en 2 december voor die duels, maar dat ziet er nu ook niet al te rooskleurig uit. KNVB competitiemanager Betaald Voetbal Jan Bluyssen (foto) zegt daarover in het Algemeen Dagblad: ,,We kunnen dus nog steeds niet veel zeggen over hoe het eruit komt te zien. We wachten de verdere besluitvorming van het kabinet af en gaan dan bepalen wat we doen.” 

Loting

Komende zaterdag staat normaliter de loting gepland voor de tweede ronde. Of die inderdaad doorgaat is nu nog onzeker. Jan Bluyssen weer: ,,Daar hakken we morgen (lees: donderdag) de knoop over door.”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl