KNVB-beker: Feyenoord gaat voor plek in kwartfinale

ROTTERDAM – Feyenoord speelt vanavond in De Kuip tegen ADO Den Haag voor de KNVB-beker voor een plek in de kwartfinale. Het duel tegen de club uit de Hofstad is een reprise van het eerdere competitieduel eerder dit seizoen. In De Kuip won de stadionclub op 11 september met 3-1.

Trainer Giovanni van Bronckhors kan weer beschikken over verdediger Terence Kongolo, momenteel verwikkeld in een kwestie rondom zijn zaakwaarnemers, die hersteld is van zijn blessure. Gio kan de langdurig geblesseerden Kenneth Vermeer en Sven van Beek nog altijd niet inzetten. Bij de bezoekers uit Den Haag ontbreken linkervleugelspeler Aaron Meijers en voormalig Feyenoorder Kevin Jansen.

Historie

Slechts twee keer eerder troffen Feyenoord en ADO Den Haag elkaar in de KNVB Beker. Bijna zestig jaar geleden, in het seizoen 1947-1948, ging Feyenoord in een uitwedstrijd met 2-1 onderuit. Op 20 oktober 1998 bezorgde Jon Dahl Tomasson Feyenoord de overwinning door in de verlenging de winnende 2-1 te maken in De Kuip. De competitieoverwinning die Feyenoord eerder dit seizoen boekte, was de 28ste in 44 eredivisiewedstrijden in De Kuip. Kijk voor meer wetenswaardigheden op Feyenoord.nl voor meer informatie.

De wedstrijd in De Kuip begint woensdagavond om 20.45 uur.

 

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie