ROTTERDAM – In de kwartfinales van de KNVB Beker heeft Feyenoord zich woensdagavond moeizaam geplaatst voor de halve eindstrijd. In Friesland werd met 0-1 gewonnen van SC Heerenveen. Gimenez groeide uit tot matchwinner.

In een gezapige eerste helft wisten zowel Heerenveen als Feyenoord nooit echt een vuist te maken en waren er nauwelijks kansen. Alleen Van Hooijdonk was namens de thuisclub dichtbij, maar zijn inzet belandde naast de goal van Wellenreuther. Na de theepauze probeerden beide ploegen wat meer en was Heerenveen met name via de linkerflankspeler Sahraoui gevaarlijk. Eenmaal dacht de gastheer aan een strafschop doordat Feyenoord-invaller Kasanwirjo de buitenspeler leek te vloeren, maar arbiter Van Boekel wuifde dit weg. In de tegenstoot was Feyenoord enkele keren gevaarlijk via Hartman en Alireza, maar zij scoorden niet.
Gimenez
Uiteindelijk legde Feyenoord eenmaal een echt geslaagde aanval op de mat: Alireza kreeg met wat geluk de bal mee, bediende invaller Danilo en die vond uiteindelijk Gimenez. De Mexicaan twijfelde niet en schoot de Stadionclub op 0-1. Daar bleef het ook, want Heerenveen kon in de slotfase niets meer uitrichten.
Zaterdag wordt er geloot voor de halve finales. Op dit moment zitten Feyenoord en de amateurs van Spakenburg in de pot. Donderdag komen daar nog twee ploegen bij, waarbij wordt verwacht dat dit PSV en Ajax zullen zijn.

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl