KNVB Beker: Feyenoord naar laatste acht na knotsgekke avond

ROTTERDAM – In de eigem Kuip heeft Feyenoord zich woensdagavond ternauwernood geplaatst voor de kwartfinales om de KNVB-beker. Na een knotsgek duel met NEC (4-4 eindstand red.) won de Stadionclub na pingels 5-3.

De gehele wedstrijd was Feyenoord in de aanval zonder grote kansen. Bij enkele speldenprikjes aaide spits Danilo slechts de bal. Aan de andere kant werd Wellenreuther wel tweemaal gepasseerd door oud-Feyenoorder Verdonk en Marques: 0-2. Na de rust bleef Feyenoord aandringen en kregen Gimenez, Paixao en Kokcu de kansen, maar Branderhorst hield alles tegen tot minuut 89: daarin kwam Feyenoord toch terug.

Rood

De sterk ingevallen Bullaude dacht te scoren, maar Sandler (ook ex-Feyenoord red.) maakte hands, kon inrukken met rood en Kokcu bracht zijn ploeg met een benutte pingel terug in de strijd: 1-2. Feyenoord toonde veerkracht en zag Paixao in blessuretijd de 2-2 maken.

Maar in de verlenging liet Wellenreuther, net als bij de 0-2, verrassen. Bruijn maakte er 2-3 van. Alleen was daarna NEC niet scherp: Gimenez kopte direct de 3-3 binnen. Toen weer het stof was verdwenen, besloot Dilrosun aan te zetten, hij passeerde twee man en scoorde met een schot in de verre kruising: 4-3. Feyenoord dacht er te zijn, maar door een fout van talent Benita kon Bruijn alsnog 4-4 maken.

Schlemiel

In de strafschoppenreeks ging het tot 4-3 gelijk op. Schlemiel van de avond werd Bronkhorst, want zijn inzet werd gekeerd door Wellenreuther. Paixao schoot Feyenoord uiteindelijk naar de laatste acht, waar zaterdag voor wordt geloot.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl