KNVB: ‘Doelsaldo blijft beslissend in amateurvoetbal’

De KNVB heeft ondanks de slechte ervaringen van afgelopen seizoen besloten het doelsaldo aan het einde van het seizoen bepalend te houden. Dat betekent dat ook komend seizoen er geen beslissingswedstrijden zullen zijn in het amatuervoetbal.

Aan het einde van het seizoen 2017/2018, en ook in voorgaande seizoenen, bleek dat er aan het einde van het seizoen diverse extreme uitslagen waren. Omdat met name in de vierde klasse, waaruit degradatie niet mogelijk is en teams aan het einde van het seizoen niet meer compleet zijn, waren de meningen over competitievervalsing overal te horen.

Het heeft de KNVB er echter niet toe gebogen de oude regeling weer terug te brengen. In het nieuwe handboek competitiezaken is de navolgende passage opgenomen.

2.5 Rangorde in competitie, kampioenschap, promotie, degradatie

  1. Algemeen
  • a. Het totaal aantal behaalde wedstrijdpunten bepaalt de rangorde gedurende de competitie.
  • b. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten is het aantal verliespunten bepalend voor de positie op de ranglijst, dat wil zeggen hoe meer verliespunten, hoe lager de positie.
  • c. Zijn het aantal wedstrijdpunten en het aantal verliespunten gelijk, dan is het doelsaldo bepalend. Onder doelsaldo wordt verstaan het aantal doelpunten ‘vóór’ verminderd met het aantal doelpunten ‘tegen’.
  • d. Is het doelsaldo gelijk, dan bepaalt het aantal doelpunten vóór de rangorde.
  • e. Is het aantal doelpunten vóór gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend.
  • f. Bovenstaande bepalingen en volgorde zijn van toepassing, tenzij hierna of bij een door het bestuur amateurvoetbal vastgestelde promotie- en degradatieregeling anders is bepaald.

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl