KNVB doet Feyenoord schikkingsvoorstel

Feyenoord is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Het schikkingsvoorstel is het leeg houden van Vak S voor één wedstrijd en een geldboete van 15.000 euro. Dit is naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd Feyenoord – PSV van 2 december 2018 en de strafkaart die de club uit Rotterdam op dit gebied al had opgebouwd.

Het schikkingsvoorstel van de aanklager houdt in dat Vak S leeg moet blijven tijdens een thuiswedstrijd van Feyenoord. Dit moet gebeuren bij een wedstrijd die, vier weken nadat de straf definitief is, op het programma staat. Supporters die een seizoenkaart hebben op Vak S, mogen de wedstrijd dan niet bijwonen. Doordat Feyenoord niet akkoord is gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal wordt de zaak nu voorgelegd aan de tuchtcommissie. Wanneer de zaak wordt behandeld is op dit moment nog niet bekend.

Strafkaart

Op de strafkaart die Feyenoord de afgelopen twee jaar heeft opgebouwd, staan onder andere het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijden Feyenoord – Willem II op 28 februari 2018, Feyenoord – PSV op 31 januari 2018 en Feyenoord – Ajax op 22 oktober 2017.

Feyenoord heeft sinds 5 maart 2018 al een voorwaardelijke straf openstaan van één wedstrijd zonder publiek. De onafhankelijke aanklager betaald voetbal is van mening dat het afsteken van vuurwerk tijdens Feyenoord – PSV op 2 december zwaar genoeg is om een onvoorwaardelijke wedstrijd zonder publiek voor te stellen. De aanklager heeft er hierbij wel voor gekozen om specifiek Vak S te bestraffen omdat het afsteken van vuurwerk met name is voorgekomen op vak S.

De wedstrijd Feyenoord – Ajax van 27 januari 2019, waar ook vuurwerk te zien was, is niet meegenomen in het schikkingsvoorstel. De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar het afsteken van vuurwerk bij deze wedstrijd.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl