KNVB gaat maandag op Malieveld protesteren

De KNVB voert maandagochtend actie op het Malieveld in Den Haag. De voetbalbond wil aandacht vragen voor het amateurvoetbal, dat al bijna twee maanden stilligt door het coronavirus.

Er worden zo’n duizend verschillende voetbalshirts neergelegd op een groot veld, die samen het woord ‘stil’ gaan vormen. De KNVB wil de ruim 600.000 amateurvoetballers zo snel mogelijk weer samen op het trainingsveld zien. Nu mag er slechts in groepjes van maximaal vier personen getraind worden. De sportcompetitie liggen al stil sinds 13 oktober.

Onderzoek

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de gezondheid van Nederlanders achteruit gaat doordat er minder wordt gesport. Een gevolg van de coronacrisis en de diverse getroffen maatregelen.

De KNVB gaf al vaker aan dat het amateurvoetbal zo snel mogelijk weer opgestart moet worden, maar komt nu zelf in actie. De KNVB gaf al eerder aan het vreemd te vinden dat in binnenruimtes maximaal dertig mensen tegelijk mogen sporten en dat die regel niet opgaat voor voetballers in de buitenlucht. De bond ziet genoeg mogelijkheden om in de coronatijd toch te voetballen. Dat staat beschreven in het vorige maand verschenen ‘Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona’. Het meest gunstige scenario dat hierin wordt geschetst, is dat de amateurcompetities half januari hervat kunnen worden.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl