KNVB: ‘Geen uitfans bij wedstrijden’

Bij de start van de eredivisie in september mogen de stadions maximaal met 35 procent van de toeschouwers worden gevuld. Dat staat in een van de protocollen van de KNVB. Ook zullen er bij de herstart van de competitie in september geen uitfans welkom zijn bij de wedstrijden in het betaalde voetbal.
Een stadionbezoek zal volgens de protocollen gepaard gaan met strenge maatregelen in verband met het coronavirus.

Tussen supporters, die niet uit hetzelfde huishouden komen, moeten 4 a 5 lege stoelen zitten. Toeschouwers, die wel uit hetzelfde huishouden komen, mogen wel dichter op elkaar zitten en zo kan de capaciteit bij een wedstrijd worvden uitgebreid naar maximaal 35 procent van het aantal stoeltjes. Zeker ook omdat bij jongeren onder de 18 de 1,5 meter regel niet geldt.

Er mag volgens het protocol van de voetbalbond geen gebruik worden gemaakt van staanplaatsen. Clubs moeten die vakken aanpassen en anders kunnen die vakken voorlopig niet worden gebruikt.

Ook zijn uitfans voorlopig niet welkom bij de wedstrijden. De KNVB geeft aan dat het er naar streeft om zo snel mogelijk terug te willen naar de oude situatie.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl