KNVB gooit eredivisie op de schop: Vier wedstrijden Feyenoord naar ander tijdstip

De speeldata/tijden van tientallen wedstrijden in de Eredivisie zijn gewijzigd. Dit was nodig met het oog op de verplichtingen van vier Nederlandse clubs in de Europese toernooien. In het kader van de veranderagenda hebben alle clubs uit de Eredivisie besloten om Europees spelende clubs de ruimte te bieden voor een goede voorbereiding als zie hierom vragen. Van alle vier de clubs (Ajax, AZ, Feyenoord en PSV) heeft de KNVB dit verzoek ontvangen. Het gaat om wijzigingen tot 1 januari aangezien de clubs uitkomen in de poulefases van de Champions League (Ajax) en Europa League (AZ, Feyenoord en PSV).

Daarnaast is voor dit seizoen ook besloten dat Ajax, AZ, Feyenoord en PSV niet gelijktijdig mogen spelen in de eigen competitie, de Eredivisie. Voorheen ging deze regel alleen op voor Ajax, Feyenoord en PSV. Dit zodat tv-kijker altijd alle wedstrijden van de topclubs live kan volgen bij FOX.

De eerste wedstrijd van Feyenoord waar een wijziging plaats zal vinden in op zondag 25 oktober. Dan is de wedstrijd tegen RKC verplaatst van 12:15 naar 16:45. Op 1 november zal er tegen Emmen afgetrapt worden om 14:30 in plaats van 16:45.

De thuiswedstrijd tegen FC Groningen  op zondag 8 november zal ook om 14:30 gespeeld worden in plaats van om 16:45 en tegen Heracles is de wedstrijd vervroegd van 14:30 naar 12:15.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl