KNVB heft vierde klasse zondag op

De zondag vierde klasse zal komend seizoen niet bestaan. Dat heeft de KNVB de clubs laten weten middels de onderstaande mail.

“ De KNVB merkt al enkele seizoenen dat het aantal zondagelftallen in West II afneemt. Uiteraard heeft dat gevolgen voor de kwaliteit van de competitie, met name in de 4e klasse. Om te kijken welke mogelijkheden er zijn om volwaardige competities te kunnen blijven aanbieden waarbij voetballers op hun eigen niveau spelen en we kunnen voldoen aan het verzoek tot regionale indeling, zijn we in de maand mei in gesprek gegaan met clubs in West II.

Bijna tweederde van de verenigingen was aanwezig bij de bijeenkomsten en heeft met KNVB, ledenraadsleden en ambassadeurs gesproken over de toekomst van de standaardteams op zondag in West II. Op basis van de inzichten die daar opgedaan zijn, is een plan gevormd om voor het seizoen 2018/’19 tot een betere competitie-indeling te komen te komen voor 3e en 4e klasse zondag.

In het seizoen 2018/’19 worden de derde en vierde klassers samengevoegd. Via een alternatieve opzet van de competitie vindt halverwege een scheiding plaats tussen de elftallen die gaan spelen om het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse enerzijds en de elftallen die gaan spelen om behoud van het derde klasserschap en degradatie naar de nieuw te vormen vierde klassen. In het seizoen 2019/’20 is er dan weer sprake van een indeling, waarbij voetballers op hun eigen niveau kunnen spelen. In het komende seizoen werken we toe naar de vorming van twee 3e klassen en twee 4e klassen.

Om tot exacte invulling van de gewijzigde competitieopzet voor het seizoen 2018/’19 te komen, willen we verenigingen uit de derde en de vierde klasse vragen hun mening te geven over twee voorstellen. We hopen zo gezamenlijk te komen tot een zo breed mogelijk gedragen model.

Elke vereniging, uitkomend in de 3e en 4e klasse zondag west 2, heeft tot en met vrijdag 29 juni 17.00 uur de tijd om één keer hun stem uit te brengen door een e-mail te sturen.

Op maandag 2 juli zal er worden gecommuniceerd over de definitieve opzet van de 3e klasse zondag in west 2.

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl