KNVB: ‘Speeldag wijzigen in divisies en hoofdklassen niet mogelijk’

De overstappen van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal en andersom is niet mogelijk. Dat meldt de KNVB op haar website.

In het verleden werden zondagploegen wel gevraagd tijdelijk de overstap te maken. Onder meer Achilles’29 en Goes maakten tijdelijk de overstap naar het zaterdagvoetbal. De KNVB besloot maandag dat overstappen in de eerste klasse en lager wel mogelijk is.

Op de website van de KNVB geeft de bond uitleg: ‘Verenigingen waarvan het standaardteam uitkomt in de hoofdklasse of hoger hebben niet de mogelijkheid om met het betreffende standaardteam horizontaal over te stappen. Achterliggende gedachte is dat op deze niveaus het aantal teams per speeldag al beperkt is, dusdanig dat er nu sprake is van 1 of 2 poules per niveau. Als meerdere standaardteams de horizontale overstap maken, kan de competitieopzet en -kwaliteit niet worden gewaarborgd. In de brede aanpak van de piramide wordt bekeken op welke wijze deze niveaus in de toekomst het beste georganiseerd kunnen worden.’

LEES OOK: KNVB maakt horizontaal overstappen (zaterdag / zondag) mogelijk 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl