KNVB: ‘VAR-momenten direct in stadion aan publiek weer te geven’

Vanaf speelronde 3 van het seizoen 2021/’22 in de Eredivisie kan bij beslissingen van scheidsrechters, die op advies van de VAR worden herzien, een korte video worden vertoond op de stadionschermen. Het gaat om de beelden op basis waarvan de arbitrage heeft besloten een eerdere beslissing te wijzigen. Het publiek kan zo op de schermen zien wat de reden van de herziening is, zodat het ook in het stadion duidelijk is waarom er door de VAR is ingegrepen.

De beelden worden uitsluitend getoond na herziening van een beslissing van de scheidsrechter na advies van de VAR. De video-feed van het betreffende moment wordt aangeleverd vanuit het ARAG KNVB Replay Center. De club bepaalt vervolgens of deze video-feed daadwerkelijk op het stadionscherm wordt vertoond.

De mogelijkheid om deze video’s op de stadionschermen te vertonen, is gerealiseerd in samenwerking tussen de KNVB en de Eredivisie CV.

Verbeterpunten

Sinds de komst van de VAR is één van de belangrijkste verbeterpunten om het publiek in de stadions beter te informeren over VAR-situaties. Sinds oktober 2019 wordt bij VAR-momenten al via korte teksten op de videoschermen aangegeven wanneer er sprake is van een VAR-check en wat de uitkomst van deze VAR-check is. Het vertonen van een video op de schermen is een nieuwe manier om het publiek zo optimaal mogelijk te informeren.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl