KNVB wil optimale voetbalpiramide: ‘Speeldagen mengen en versterkte degradatie’

De KNVB gaat naast invoeren van de vierde divisie (LINK) ook kijken naar de competities op districtsniveau. Dat is op te maken uit de najaarsagenda van de bondsvergadering (LINK)

Momenteel bestaat er in de voetbalpiramide een strikte scheiding tussen het zaterdag en zondagvoetbal. Dart zou de KNVB in de toekomst willen veranderen.

In de nieuwe piramide zijn dan acht eerste klassen (nu 11) en zal er zodoende versterkte degradatie plaatsvinden. De tweede klassen (16), derde klassen (32), vierde klassen (64) en de vijfde klassen (58) zouden dan eveneens met versterkte degradatie op peil moeten worden gebracht.

De KNVB daarover: De enige wijze om de versmalling van de piramide te realiseren, is het uitvoeren van versterkte degradatie. Voor de clubs in kwestie natuurlijk niet leuk, maar wel cruciaal om het fundament van de piramide voor langere periode te verstevigen.

Zoals gezegd wordt de aansluiting met de landelijke divisies verbeterd en kunnen we op deze manier de onderkant aanvullen om ook deze competities gelijkwaardig, spannend en met redelijke reisafstand vorm te geven. Er zijn twee manieren om de versterkte degradatie uit te voeren:

  • Optie 1: Alle versterkte degradatie in 1 jaar
  • Optie 2: Versterkte degradatie over twee jaar spreiden

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl