Koen van Schie (DWS):’Teleurstellend seizoen tot nu toe’


SCHIEDAM – De handballers van het Schiedamse DWS hadden veel meer voorgesteld van het lopende seizoen in de tweede divisie. De incomplete bezetting in de spelersgroep en de wisseling van de wacht in de technische staf, waar nu Marjolein Luijten als interim-coach voor de groep staat. Aanvoerder Koen van Schie spreekt eigenlijk van een verloren seizoen.

Handballer Koen van Schie is duidelijk. ,,Om eerlijk te zijn is dit een klein beetje een verloren seizoen. Na de goede eerste vier wedstrijden, hebben we een mindere periode gehad. Dit komt mede door blessures en de wisselende samenstelling van het team. Er zijn veel jongens die onregelmatig werken en daardoor niet kunnen trainen of spelen. Het voldoet dus niet volledig aan onze verwachtingen. Gelukkig staat dit het spelplezier en gezelligheid niet in de weg.”

De groei van de ploeg en de ontwikkeling van jeugdspelers staat ten allen tijden voorop bij DWS. ,,Ons doel is om onze talentvolle jongens A zo lang mogelijk bij onze club te behouden en ze op een hoog niveau te laten spelen. Deze jongens maken al hun minuten bij onze wedstrijden en zijn een meerwaarde voor ons heren team.” Maar voor het gevoel had er voor de aanvoerder meer ingezeten dit seizoen in de tweede divisie. ,,Daarnaast willen we er samen met Marjolein Luijten het beste van maken de tweede competitiehelft. Kortom zorgen dat de gezelligheid en spelvreugde behouden blijft. Als we compleet zijn kunnen we namelijk van iedereen uit deze competitie winnen.”

Hoe het de komende periode verder moet, is inmiddels wel duidelijk. ,,Er hoeft niet echt iets anders denk ik. Het zou mooi zijn als we compleet zouden kunnen trainen, maar dat gaat gewoon niet vanwege werkomstandigheden. We hebben ons hier ook bij neergelegd. Het biedt daarnaast dan ook mooie kansen voor onze eigen jeugdspelers.” Ook hoopt Van Schie op meer rust binnen de technische staf. ,,Onze nieuwe coach/trainster Marjolein heeft het dan ook goed opgepakt. Ze is positief op haar eigen manier, luistert goed naar wat de groep wil en is lekker aanwezig langs de lijn. Ze kent ons goed en weet wat we kunnen. Graag zou ik aan het einde van het jaar – liefst eerder – de nieuwe coach voor het komende seizoen willen verwelkomen die op deze lijn verder gaat.”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl