Koper eerste kaarten EK Voetbal voor Vrouwen in het zonnetje gezet

Rotterdam – Koper van eerste kaarten EK Voetbal voor Vrouwen wordt in het zonnetje gezet. Voor veel Nederlanders is de vrijdagmiddagborrel het hoogtepunt van de werkweek, maar voor de Italiaanse Tiziano Lanzetti kwam het hoogtepunt deze week al enkele uren eerder. Tijdens de lunch ontving hij als eerste koper van EK wedstrijdkaarten in speelstad Rotterdam drie gratis kaarten voor de kwartfinalewedstrijd op ‘het Kasteel’.

Door: Martin Straatman

‘Ik ga naar de wedstrijd met mijn vrouw en dochter.  Mijn dochter is zes jaar en een echte voetballiefhebster, maar ook andere sporten vindt ze erg leuk’, vertelt Tiziano enthousiast. ‘We zijn eerder naar tennis-, volleybal- en beachvolleybalwedstrijden geweest. Drie maanden geleden waren we ook bij de interland van de mannen tussen Nederland en Italië in Amsterdam, die werd gewonnen door Italië’, zo vertelt hij met gepaste trots.

Het is echter voor het eerst dat Tiziano een voetbalwedstrijd voor vrouwen bezoekt. ‘Op TV wordt er bijna alleen maar mannenvoetbal uitgezonden en we willen graag een keer voetbal voor vrouwen ervaren’. Over de reden dat hij voetbal voor vrouwen wil ervaren is hij duidelijk: ‘Het vrouwenvoetbal is wat gemoedelijker, dat is een groot verschil met het mannenvoetbal. Ik hoop op een goede sfeer met respect voor de tegenstander zonder spreekkoren, zoals bijvoorbeeld bij rugbywedstrijden’.

Tiziano verwacht dat Duitsland wederom Europees Kampioen wordt. ‘Ik weet niet wat de quotering is bij de bookmakers, maar als ik ergens geld op zou inzetten is dat Duitsland. Het wordt voor Italië moeilijk om eerste te worden in de poule omdat Duitsland daar ook in zit, maar als Italië de kwartfinale haalt ben ik tevreden’.

Wordt Italië wel eerste in de poule, dan spelen ze de kwartfinale ook in Rotterdam. Nederland is dan mogelijk de tegenstander op het ‘Kasteel’.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie