Koploper CION overtuigend langs Kethel Spaland (za)

Schiedam – Koploper Cion heeft vanmiddag op bezoek bij Kethel-Spaland een verdiende 0-3 overwinning behaald. Danny Koetsier (2x) en aanvoerder Nicky Buuron waren voor de Vlaardingers de doelpuntenmakers.
Het eerste kwartier was Cion direct de bovenliggende partij. In de zevende minuut resulteerde dit in een schot van Danny Koetsier op de paal. Tien minuten later bracht dezelfde speler na een steekbal de bezoekers op voorsprong (0-1). Kethel-Spaland ging daarna wel direct op zoek naar de gelijkmaker. Na een actie van Melitson Silva de Freitas zag Ruben de Vries zijn schot gekeerd door Bryan Struis en halverwege de eerste helft moest dezelfde Struis nog redding brengen op een schot van dichtbij van Bart Lansbergen en een van richting veranderd schot. Kethel-Spaland leek zich wat meer in de wedstrijd te spelen maar kreeg na 35 minuten een lesje in effectiviteit. Keeper Ruben Hortensius moest eerst een schot van Nicky Buuron en even later Koetsier van dichtbij onschadelijk maken maar uit de scrimmage die daarna ontstond kopte Koetsier zijn tweede en dus de 0-2 voorsprong binnen. Even later nog meer tegenslag voor de thuisploeg toen de geblesseerd geraakte Youri Nooteboom zich moest laten vervangen. Vlak voor rust moest keeper Struis nog redding brengen na een via de muur van richting veranderde vrije trap van Naigy Klepke.
Na de rust was Cion direct gevaarlijk. Eerst werd een dubieus gegeven strafschop geannuleerd in verband met buitenspel en daarna schot Koetsier een bal over het doel. De bezoekers hadden de tweede helft weinig moeite met de thuisploeg die het wel probeerde maar simpelweg geen vuist kon maken. Een kwartier voor tijd kwam na halfslachtig optreden in de verdediging zelfs de 0-3 op het bord via Buuron. Daarna speelde Cion de wedstrijd soeverein uit.

Winnende trainers Najim Nasri  en Slobodan Dutina waren zeer tevreden:”  Een terechte overwinning. Wij hadden verwacht dat zij veel meer druk zouden zetten maar zij speelden afwachtend. Wij kwamen daardoor in ons spel en in tegenstelling tot vorige week benutten we nu heel effectief onze kansen. De verdediging stond als een huis waarbij onze keeper Struis de weinige kansen van hun onschadelijk maakt. Wij hebben een hele fitte selectie van 18/19 man en als wij niet tegen schorsingen en dergelijke aanlopen moeten we gewoon met deze ploeg kampioen worden”.

Trainer Peter van Buren van de thuisploeg was teleurgesteld: “Cion was gewoon veel beter vandaag. Het strijdplan vooraf was goed. De beleving was heel de week ook goed maar het kwam er vandaag niet uit. Zowel de spelers als ik vinden dat we te weinig tegenstand hebben geboden en dan verlies je kansloos. Daar zijn de spelers en ik nog het meest teleurgesteld over”.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl