Korfbal: Duidelijke nederlaag voor Nexus

Nexus speelde afgelopen zaterdag de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Korbis uit Waddinxveen. Een bekende tegenstander, gezien vorig seizoen Korbis in de zaal in de strijd tegen degradatie 2 keer werd afgetroefd door Nexus. Echter was Nexus al ter ore gekomen dat de ploeg uit Waddinxveen flink gewijzigd was en zich versterkt had met meerdere spelers. Korbis heeft dan ook als doelstelling om kampioen te worden, waar Nexus na de promotie van afgelopen seizoen als doel heeft om in de middenmoot van de poule te eindigen. Nexus was dus gewaarschuwd maar kon niet voorkomen dat gastheren er met de punten van door zouden gaan.

In de eerste minuten wisten beide ploegen, ondanks de flinke wind op het open veld, de korf goed te vinden. De wedstrijd ging gelijk op tot een 4-4 stand. Hierna lukte het Korbis om een eerste gaatje te slaan. De afronding bij Nexus zakte daarnaast terug. In de slotminuut van de eerste helft stond het 7-5, Nexus had in die minuut meerdere mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, echter stond het vizier deze middag niet op scherp. Tekenend voor deze wedstrijd waren de 5 gemiste kansen op rij, waar Korbis dankbaar gebruik van maakte en na de bal veroverd te hebben het gat in de slotseconde naar 3 wist te brengen, 8-5.

De tweede helft verliep niet anders. Het nieuwe 8-tal van Korbis bleek duidelijk een maatje te groot voor de Schiedammers. De thuisploeg bouwde langzaam de voorsprong verder uit en Nexus bleef aanvallend onmachtig en bleef ook slordig omgaan met de kansen. Waar vorige week de ballen wel vielen, was het schotpercentage deze wedstrijd veel te laag. Zo werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een duidelijke 15-7 eindstand.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen WION uit Rotterdam. Er zal dan net als in de eerste thuiswedstrijd weer scherper afgerond moeten worden.

Foto: Nexus


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl