Korfbal: Maassluis haakt definitief af in titelstrijd, ODO blijft op vinkentouw

REGIO – De korfbalclubs uit de regio Waterweg kenden een moeizaam speelweekend. Waar Maassluis definitief afhaakte in de titelstrijd met ONDO in 2G, heeft ODO in 2H de draad weer opgepakt. De formatie van coach Patrick Bezemer pakte de volle buit tegen ZKC’31 en zit op het vinkentouw. Het AD zette de uitslagen op een rijtje.

Uitslagen
2G: Twist – Maassluis 23 – 23 (14 – 11)
De 0-1 van Niek Seesink in de eerste minuut van de wedstrijd was lange tijd de enige keer dat Maassluis op voorsprong stond tegen Twist. Het jonge team van de Vlaardingse coach Robert Boomstra kwam snel langszij, vervolgens op voorsprong en bouwde die voorsprong gedurende de eerste helft gestaag uit. Maassluis speelde in de eerste helft slordig met veel plaatsfouten en verkeerde keuzes. In de tweede helft leek Maassluis orde op zaken te stellen, kwam dichterbij maar kon opnieuw geen zege boeken. Twee afstandschoten van Sven Veldman en Niek Seesink bezorgden Maassluis uiteindelijk een moeizaam punt.

2G: SDO – Vlaardingen 19-19 (9-10)
Vlaardingen pakte in 2G eindelijk het eerste punt. Ondanks personele problemen werd er bij SDO gelijk gespeeld. ,,Met goed verzorgd spel en als eenheid hebben we prima gepresteerd, we konden alleen in de laatste minuut geen gelijkmaker voorkomen,” baalde coach Jan Burgmans.

2H: ODO – ZKC’31 13-10 (11-5)
ODO pakte in 2H een belangrijke zege op ZKC’31, zodat zij de koploper Weidevogels in het vizier houden. Vanzelf ging het niet. ,,De eerste helft was prima, met goed aanvallen, scores en prima verdedigend werk,” vond coach Patrick Bezemer. Na rust werd het duel fysieker. ,,Daar hadden we moeite mee. We scoorden slechts tweemaal, en dat was niet goed.”

3I: Nexus – Paal Centraal 8-18 (4-9)
Nexus lijkt in 3I afgehaakt in de titelstrijd na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Paal Centraal: 8-18. Coach Erik Speijer baalde enorm. ,,We zaten geen moment in de wedstrijd, vooral doordat de tegenstander sterke verdedigde,” gaf Speijer aan

 

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie