Korfbal: Nederlaag met perspectief voor Nexus

SCHIEDAM – Na de ingecalculeerde nederlaag van vorige week tegen titelkandidaat Phoenix, stond voor de Schiedamse korfballers vandaag de streekderby tegen het sterke Twist uit buurgemeente Vlaardingen op het programma. Twist begon goed aan de wedstrijd en liep uit naar een 0-4 stand. Een afstraffing hing in de lucht, maar Nexus beet zich vast in de wedstrijd. Na een 5-9 stand bij rust kwam Nexus sterk terug (8-10). De thuisclub kwam echter net te kort om de kloof definitief te dichten; Twist won dan ook verdiend met 12-15.

Met een goed gevulde sporthal en Sander Borgman op de plek van de afwezige Yannick van Otterloo, startten de Schiedammers de wedstrijd. Helaas kwam Twist beter uit de startblokken waardoor Nexus al snel tegen een 0-4 achterstand aan keek. Na een time-out, waarin Coach Bernard zijn ploeg nogmaals op de genoemde afspraken wees, en een tactische omzetting in de vakken leek Nexus beter in zijn spel te komen. Er kwam meer beweging in beide vakken, wat resulteerde in een aantal doelpunten. Uiteindelijk gingen beide ploegen met een ruststand van 5-9 de kleedkamer in.

Nexus kwam daarna sterk de kleedkamer uit en wist via 2 doelpunten de achterstand de verkleinen naar 7-9. Beide ploegen streden voor elke meter en gingen het (onderlinge) duel dan ook niet uit de weg. De scheidsrechter kwam oren en ogen tekort en daar waar voor Nexus elk doelpunt telde, kwamen een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter soms op een ongelukkig moment. Twist bleef haar spel spelen en kon leunen op een sterke rebound. Het schotpercentage was niet hoog, maar doordat de Vlaardingers konden blijven herhalen waren de doelpunten slechts een kwestie van tijd. Uiteindelijk bleef Nexus de gehele wedstrijd achter de feiten aan lopen en bleek uiteindelijk dat de vroege 0-4 achterstand niet meer was goed te maken. Dit resulteerde in een eindstand van 12-15 in het voordeel van Twist.

Al met al kan Nexus terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd, die perspectief en vertrouwen biedt voor de wedstrijd van volgende week tegen ODO uit Maasland. Coach Bernard: “bij vlagen waren we vandaag gelijkwaardig aan Twist, volgende week zullen we de hele wedstrijd alles moeten geven in misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit zaalseizoen.”

Foto: Noah Poppelier is zijn directe tegenstander kwijt

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl