Korfbal: Nexus loopt opnieuw averij op

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Na de forse nederlaag tegen S.C. Twist vorige week,  stond er vandaag een andere lastige tegenstander op het programma: KOAG uit Krimpen aan den IJssel. Een bekende tegenstander voor Nexus, van tevoren was bekend dat hier niet makkelijk gewonnen zou gaan worden. Ondanks dit, waren de Schiedammers er op gebrand om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Al in de eerste 10 minuten van de wedstrijd kwamen de kwaliteiten van de ploeg uit Krimpen boven drijven; Nexus had het lastig met de goede verdedigende druk en door onder ander vele passings fouten keek het team van hoofdtrainer Bron al snel tegen een 7-1 achterstand aan. KOAG bleef doorgaan en had de wedstrijd goed onder controle. Nexus ging de rust in met een 11-2 achterstand.

Net als vorige week kwam Nexus beter de kleedkamer uit. De Schiedammers kwamen beter in hun spel en wisten mee te gaan korfballen met KOAG. Er werden betere aanvallen gespeeld en een aantal goede kansen gecreëerd. Ondanks dit bleef KOAG gemakkelijk scoren en was de wedstrijd snel gespeeld, mede door de grote achterstand in de eerste helft. Uiteindelijk resulteerde dit in een eindstand van 27-12.

Na twee goede tegenstanders, staat volgende week zaterdag een hele belangrijke wedstrijd op het programma tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Op het eigen sportpark zal er om 15.30 uur begonnen worden. Hier zal het vlaggenschip van Nexus zeker twee broodnodige punten moet gaan pakken.

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl