Korfbal: Nexus onderuit bij sterk KOAG


SCHIEDAM – De korfballers van Nexus hebben afgelopen weekend een ingecalculeerde nederlaag geleden bij het sterke KOAG, dat onder leiding staat van Wout Schouten. De formatie van Erik Speijer verloor met 24-13.

KOAG startte scherp en liep uit naar 3-0 voordat Juliette van Schie tegenscoorde. Met nog 13 minuten te spelen in de eerste helft stond Nexus 8-4 achter. KOAG liet Nexus niet verder terugkomen en wist Nexus op een 11-4 achterstand te brengen. De ruststand was 13-7. Nexus kwam scherper de rust uit. Het spel zag er beter uit en Noah Poppelier scoorde al snel een strafworp. Helaas reageerde KOAG hier snel op en scoorde 4 doelpunten in 10 minuten. De stand was ineens 18-8. Nexus wist het laatste kwartier bij te blijven en zorgde dat het gat niet groter werd. In de laatste minuut scoorde KOAG nog een doelpunt en zo eindigde de wedstrijd in een nederlaag van 24-13.

Het spel van Nexus was niet goed genoeg voor het sterke KOAG. Er zal hard getraind worden, zodat Nexus volgende week tegen Vriendenschaar wel punten kan pakken.

Overige uitslagen:

2I: Maassluis – ODO 36-24 (20-9)

3J: ADO – Twist 17-21 (8-12)

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord