Korfbal: Nexus sluit af met winst

SCHIEDAM – Na het verlies van twee weken geleden tegen de nummer twee uit de competitie (DES), kon Nexus er niet meer aan ontkomen dat zij volgend jaar op het veld helaas weer in de derde klasse moeten gaan spelen. Deze laatste wedstrijd van het seizoen ging dus om des keizers baard, want ook voor Erasmus stond er niets meer op het spel. In de uitwedstrijd had Nexus de winst na een grote voorsprong slordig uit handen gegeven. De taak aan het team van Bertjan Bron om vandaag een goede pot korfbal te spelen en het seizoen toch met een positief gevoel af te sluiten, ondanks de degradatie op het veld.

Nexus ging goed van start en pakte al snel een 2-0 voorsprong. Nexus wist het goede spel tot 10 minuten voor rust vast te houden en stond toen 8-4 voor. Helaas zakte het goede spel in en kon Erasmus terug komen naar een 10-9 stand met rust. Na rust maakte Erasmus snel de gelijkmaker, maar daarna wisten beiden ploegen de korf een kwartier lang niet te vinden. Routinier Sven Pappers werd aanvallend ingebracht voor zijn laatste minuut in Nexus 1. Hij maakte zijn kwaliteit waar en wist de korf direct te vinden en maakte 11-10, waarna hij gelijk een publiekswissel kreeg. Na 25 jaar selectie gaat hij volgend jaar in het derde korfballen. Het was hierna een gelijk opgaande strijd tot de laatste 5 minuten. Toen zette Nexus nog even een keer aan en wisten zij de achterstand van 12-13 om te buigen naar een 16-13 overwinning.

Tevens was het vandaag de laatste wedstrijd van Merle van Dijk. Na heel wat jaren gekorfbald te hebben, nam zij vandaag helaas afscheid van de sport. Zij gaat een nieuwe uitdaging aan en gaat vanaf volgend seizoen voetballen bij Victoria in Vlaardingen.

Voor nu is het seizoen afgelopen en kan iedereen genieten van een rust periode. Vanaf 17 augustus begint de voorbereiding op een nieuw seizoen.

Foto: Dionne van Dijk is haar tegenstander voorbij


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl