Korfbal: Nexus start slecht in de zaal

SCHIEDAM – Zaterdag stond de ouverture van de zaalcompetitie op het programma en Nexus moest aantreden tegen het wel bekende OZC uit Rotterdam. Een wedstrijd waarvan je op voorhand niet kan voorspellen hoe hij zal verlopen. Het gevoel in het Nexus kamp voorafgaand aan de wedstrijd was goed na een goede voorbereidingsperiode. Ook het belang van deze wedstrijd was voor iedereen duidelijk, namelijk de punten mee naar Schiedam nemen. Nexus keek echter na een goede start van de gastheren al snel tegen een achterstand aan en bleef daardoor de hele wedstrijd achter de feiten aanlopen, zodat er na een 12-9 ruststand helaas verloren werd met 25-20.

Ondanks dat er door coach Bron nog zo op gehamerd was om geconcentreerd te starten, met veel pressie te verdedigen en er zo voor te zorgen om de score te kunnen openen pakte de start voor Nexus niet goed uit. Toen de wedstrijd eenmaal goed en wel begonnen was keek Nexus meteen tegen een achterstand aan (4-0). Eer Nexus eenmaal ging mee scoren bleef tegen de achterstand van 4 doelpunten intact. Kort voor rust wist Nexus de score tot 12-9 terug te brengen.

In de rust werden alle punten nog even aangehaald en besproken wat er verbeterd moest worden, er was immers nog een helft te spelen dus de wedstrijd was zeker nog niet verloren!
Na de rust wist Nexus door hard te werken de score te beperken tot 13-11. Helaas kon Nexus deze lijn niet doorzetten en wist OZC hun voorsprong weer uit te bereiden. Door de slechte start bleef Nexus de gehele wedstrijd achter de feiten aanlopen en werd de wedstrijd verloren met 25-20.

Volgende week krijgt Nexus een herkansing om de eerste punten van het zaalseizoen te pakken. In de Margriethal komt Atlas uit Ritthem op bezoek. De wedstrijd zal starten om 16.20 uur.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl