Korfbal: Nexus verliest van schotvaardig KZ Danaiden


SCHIEDAM – Afgelopen zaterdag stond voor Nexus de return tegen KZ Danaïden op het programma. Een geduchte tegenstander waar eerder dit seizoen een remise werd afgedwongen. Deze keer bleek de tegenstander uit Leiden een tikkeltje beter. Nexus moest continu in de achtervolging (7-10 ruststand), maar toen het spreekwoordelijke vinkentouw knapte speelden de gasten de wedstrijd gedegen uit (13-19).

In het begin van de wedstrijd keek Nexus als snel tegen een 1-0 achterstand aan. Kort daaropvolgend maakte Nexus de aansluitingstreffer door een mooi afstandsschot van Dionne van Dijk. Het bleek kenmerkend voor de rest van de wedstrijd. De blauwhemden speelden gemakkelijker en wisten door langere aanvallen te spelen een voorsprong te pakken. Nexus kon slechts aanklampen, waardoor de ‘Bron-equipe’ niet tot een voorsprong wist te komen, getuige ook de ruststand van 7 – 10.

Het spelbeeld veranderde na de rust niet. De aanvallen aan Nexus kant bleven moeizaam, waardoor KZ Danaïden in de mogelijk werd gebracht om de voorsprong verder uit te breiden. Aan het einde van de wedstrijd probeerde coach Bron nog iets te forceren middels een aantal wissels, maar ook dit bracht geen verandering meer in de opgelopen achterstand. KZ Danaiden won uiteindelijk met 13 – 19, een overwinning waar niets op af viel te dingen.

De aankomende twee weken zijn de Schiedamse korfballers vrij. Daarna volgen de uitwedstrijden tegen respectievelijk OZC en Atlas. Op 23 maart om 15:10 speelt Nexus haar laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen, thuis tegen hekkensluiter Madjoe. In deze laatste wedstrijden zal Nexus proberen zich definitief veilig te spelen in de 2e klasse, het heeft daartoe alles in eigen hand.

Overige uitslagen

De korfballers Maassluis uit de eerste klasse kennen een ietwat mindere periode op dit moment. Afgelopen weekend kreeg de ploeg van Marco Swikker met 31-18 kansloos klop van koploper Vriendenschaar. In een vrij eenzijdige wedstrijd kwamen de korfballers van Maassluis niet toe aan hun eigen spel en kwamen daardoor moeizaam tot scoren. Ondanks de nederlaag staat Maassluis nog altijd keurig in de top vijf van de eerste klasse. In 2H heeft Twist op dit moment de leiding in handen genomen door den 21-17 thuiszege op Atlas. Alleen kwam de zege niet makkelijk tot stand. In 2I ging ODO verrassend in een matige wedstrijd met 9-13 in eigen huis onderuit tegen nummer laatst Weidevogels. Hierdoor heeft de ploeg van Rob Berreboom nog wel wat punten nodig om hoger in de middenmoot te kunnen eindigen.
Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl