Korfbal: Succeshoofdstuk Erik Speijer (Nexus) eindigt met plek 4

Het slot van de competitie van Nexus 1 vond plaats in onze hoofdstad. Op een mooie locatie in hartje centrum nabij dierentuin Artis speelde Nexus 1 haar laatste wedstrijd onder succescoach Erik Speijer. Voor beide ploegen staat er al meerdere speelrondes niets meer op het spel, wat het niveau niet ten goede kwam.

De eerste helft was duidelijk voor de Amsterdamse gastheren. Na een gelijkopgaand begin met de 3-3 na een kwartier spelen, liep de thuisploeg gestaag uit. Wilfred Koppe wist Nexus met zijn scores nog enigszins in het spoor te houden van de hoofstedelingen, maar er werd toch gerust met een forse achterstand: 13-7.

Na de rust was het Nexus wat de klok sloeg. In de eerste tien minuten van de tweede helft scoorden de Schiedammers viermaal op rij, waardoor de achterstand nog maar twee punten was bij de 13-11. In de daaropvolgende fase probeerde Nexus aan te haken en had met de 14-13 en 17-16 de stand nagenoeg geëgaliseerd. In deze fase kwam Regina van der Heide ook nog binnen de lijnen. Helaas wist Swift het momentum te doorbreken haalde de wedstrijd vakkundig binnen in de laatste tien minuten door zelf vijfmaal te scoren en Nexus op nul te houden wat resulteerde in de 22-16 eindstand.

Nexus is daarmee op een vierde plaats geëindigd in de tweede klasse, waarmee Erik Speijer de Schiedamse korfbalploeg achterlaat als volwaardig tweedeklasser. Via deze weg willen we ook alle invallers, reserves en natuurlijk het publiek bedanken voor hun inzet en steun tijdens de veldcompetitie

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl