Korfbal: Twist wint Waterwegderby van ODO

Na vorige week terecht te hebben verloren van Weidevogels stond afgelopen zaterdag alweer de volgende wedstrijd op het programma en wel tegen ODO uit Maasland.

Gezien de stand op de ranglijst ( Twist 3e en ODO 7e ) zou dit een wedstrijd moeten zijn waar Twist 2 punten zou moeten kunnen halen. De eerste 5 minuten ging de strijd nog gelijk op en stond er een stand van 2-2 op het scorebord. Hierna zette Twist een versnelling in en liep in 10 minuten uit naar 6-2 voordat ODO wat terug deed

6-3. Twist bleef het betere van het spel houden en scoorde er lekker op los en liep via 9-4 uit naar een ruststand van 12-5. Dit was mede te danken aan het gevarieerde aanvalsspel en het sterk verdedigen waardoor ODO niet echt in hun spel kwam.

De tweede helft was pas 5 minuten oud en Twist had de stad alweer naar 15-5 gebracht door 3 afstandschoten. Hierna stokte het een beetje bij Twist en daardoor lieten ze meer of minder ODO in hun spel komen. ODO had een tweede adem gevonden en scoorde 4x op rij 15-9. Met nog 20 minuten te gaan zou het nog spannend kunnen worden, maar Twist speelde met veel vertrouwen en lieten zich niet van hun stuk brengen door deze 4 doelpunten en Twist begon ook weer te scoren.

Het verdere vervolg van de wedstrijd was hierdoor een formaliteit. Twist wist nog 8 maal doel te treffen en ODO 7 maal.

De eindstand werd bereikt bij een stand van 23-16. Al met al een terechte overwinning en op naar de volgende wedstrijd bij en tegen     Wion in Rotterdam aanvang 15.30 uur.

Bron: Twist

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl