Korfbal: Twist zet goed lijn voort

Na vorige week makkelijk te hebben gewonnen van Nexus, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen kampioenskandidaat DES uit Delft op het programma.

De wedstrijd begon voortvarend voor Twist want de eerste 2 doelpunten kwamen van Twist’s kant. Hierna was Des over de eerste klap heen en kwam langzaam in hun spel en ontstond er een interessante strijd. Des liep uit naar 3-5 maar Twist kwam binnen 2 minuten weer terug tot 5-5. DES zette weer aan en kwam op een 5-8 voorsprong. Kantelde de spannende wedstrijd nu en ging Twist achter de feiten aanlopen of rechte ze nog een keertje de rug. Dat laatste was gelukkig het geval en door erg goed spel draaide ze de achterstand om in een 10-9 voorsprong met de rust.

Na de rust bleven beide ploegen in elkaars spoor en na 10 minuten stond het 13-12. Hierna nam Twist een voorsprong van 4 doelpunten ( wat aan het eind dus de belangrijkste fase in wedstrijd is geweest ) 16-12. Met nog zo’n 4 minuten te gaan was de stand van 20-16 bereikt. Dit kon niet meer mis gaan, zou je zeggen. Echter DES zette nog ene keer alles op alles en kwam terug tot 20-19. Maar hier bleef het gelukkig bij.

Al met al een verdiende overwinning waar Twist een enorme veerkracht heeft getoond en bij tijd en wijlen erg goed spel op de mat bracht.

Bron: Twist


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl