Korfbal: Wederom verlies voor Nexus

Oud Beijerland – Afgelopen zaterdag stond voor Nexus de wedstrijd tegen Korbatjo uit Oud-Beijerland op het programma. Na twee nederlagen op rij tegen ONDO en Erasmus was het voor Nexus belangrijk om de punten weer eens te pakken. Met één punt minder dan Korbatjo was het de taak aan Nexus om te winnen, zodat ze met de bovenste vier ploegen in de poule mee konden blijven draaien. Het werd helaas niet de avond waar Nexus op had gehoopt, want ondanks een 11-11 ruststand, bleef Nexus met lege handen achter (21-20).

Beide ploegen gingen direct scherp van start, waardoor het begin van de wedstrijd een gelijk opgaande strijd was. Door goed aanvalsspel van Nexus wisten zij op een gegeven moment een gat te slaan van 4 doelpunten en leek het erop dat Nexus met een goede voorsprong kon gaan rusten. Echter dacht Korbatjo hier anders over. Zij zette even flink aan en wisten vier doelpunten op rij te maken waardoor de rust bereikt werd met een 11-11 gelijke stand.

Al snel na rust was er een grote domper aan de kant van Nexus. Bij een stand van 12-12 leek het erop dat Suthes Balasooriyan zijn knie verdraaide tijdens een aanvallende actie en met deze blessure kon hij de wedstrijd niet meer voort zetten. Hierdoor kwam een groot deel van de aanvalskracht in dat vak van Nexus te vervallen. Gelukkig zat Nick Pak op de bank en hij mocht de rol van Suthes overnemen. Tot 15-15 kon Nexus bij blijven, maar daarna knakte er toch iets bij de ploeg van Bertjan Bron. Korbatjo ging fel door, mede door het opbeurende publiek, en toen wisten zij een gat te slaan van vier doelpunten. Met nog 15 minuten op de klok was er nog van alles mogelijk in deze wedstrijd. Via 21–17 werd het uiteindelijk 21-20. Helaas duurde de wedstrijd net te kort voor Nexus om nog een gelijke stand eruit te slepen.

Door het verlies van deze week komen er twee belangrijke wedstrijden aan voor Nexus. Met 6 punten staan zij nu vijfde in de poule en zijn de volgende twee wedstrijden -tegen de nummer 6 en 7 in de poule, welke beide op 4 punten staan- zeer belangrijk. Zaak voor Nexus om de koppen bij elkaar te steken en een goed plan te bedenken om de komende twee wedstrijden te winnen.

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl