Korfbal: Zakelijke overwinning voor Nexus

SCHIEDAM – Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Nexus – KVK op het programma. Voor beide teams zijn de punten hard nodig. Voor KVK om in een ultieme poging degradatie af te wenden en voor de thuisploeg om zich zo goed als zeker veilig te spelen in de 2e klasse. In een matige wedstrijd bleek het door Zorghaven gesponsorde team uiteindelijk het meest trefzeker, de winst werd echter pas in de 2e helft veilig gesteld (15-12).

Coach Bron drukte zijn spelers voorafgaand aan de wedstrijd op het hart om het eerste kwartier direct het verschil te maken. De wedstrijd verliep helaas niet volgens het afgesproken plan, want Nexus heeft de eerste helft telkens tegen een kleine achterstand aangekeken.  Ondanks dat er een paar mooie aanvallen tussen zaten met doelpunten van Juliette van Schie, Noah Poppelier en Lisa Stouten bleek toch dat het scoren vandaag het grootste manco was. Zo kon het gebeuren dat er een schamele 5-6 ruststand op de borden verscheen.

Nieuwbakken vader Bron: “het leek wel over er vandaag een hoop zand in de motor van Nexus zat, waardoor, waardoor het spel totaal niet soepel verliep. In de rust hebben we dan ook afgesproken om de vakken iets aan te passen, in de hoop dat het wat beter zou gaan lopen”. De vakwissel van Kim Majoor en Dionne van Dijk pakte goed uit, want eerstgenoemde wist meteen de ploegen weer naast elkaar te schieten. Nexus nam de overhand en KVK moest in de achtervolging. Met doelpunten van Dionne van Dijk (doorloper), Lisa Stouten (afstandsschot), Kim Majoor (afstandsschot en doorloper), Nick Pak (afstandsschot en doorloper) en Juliette van Schie (korte kans) liep Nexus uit naar 13 – 9. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam van Jochem Schuurman die een sprong maakte van 360 graden en de bal uiteindelijk zwevend in de lucht in de korf wist te lepelen.

Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter af met een 15-12 eindstand. Met “11 uit 11” staat Nexus nu op de 5e plaats en staat men 5 punten boven de degradatiestreep.

Bron: Nexus


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl