Korfbalclub Nexus verlengt met hoofdcoach Bernard


SCHIEDAM – Korfbalclub Nexus uit Schiedam heeft afgelopen week het contract met hoofdcoach Mario Bernard met een jaar verlengd.

De in België woonachtige coach is blij met de club en andersom. Hierdoor lag er een stevige basis voor een contractverlenging, aangezien de ploeg zich sterk ontwikkeld onder de bezielende leiding van Bernard. Selectiespeler Noah Poppelier reageerde enthousiast op dit nieuws. ,,Het is natuurlijk een gek sportjaar, waarbij de gehele zaalcompetitie in het water gevallen is, maar we merkten tijdens het veldseizoen al dat de verfrissende manier van werken van Mario prima bevalt. Genoeg reden om op de ingeslagen weg verder te gaan.” Ook de coach zelf laat zich niet onberoerd. ,,Nexus heeft een leergierige groep, waar ik met plezier mee werk. Het trainen beperkt zich momenteel tot ‘core stability’ training via zoom, maar ik merk dat ik het mis om met de groep op het veld te staan.”

Bernard werkte als coach eerder bij het in België spelende Skiopi en werkte in zijn thuisland ook in vele bestuursfuncties binnen de korfbalwereld.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl